‘Lucrarea constă în faptul că le-am luat banii’: cum explică un artist faptul că, în loc de două tablouri, a oferit unui muzeu două pânze goaleArtistul danez Jens Haaning a fost obligat să returneze Muzeului Kunsten din Aalborg 532.000 de coroane (76.000 de dolari) după ce a predat două pânze goale ca opere de artă în cadrul unui proiect pe care l-a numit “Take the Money and Run”.

În 2021, Jens Haaning, un artist conceptual din Danemarca ale cărui lucrări se concentrează asupra puterii și inegalității, a fost însărcinat de Muzeul de Artă Modernă Kunsten din Aalborg să recreeze două dintre lucrările sale de artă anterioare, pentru care folosise un teanc de bancnote pentru a reprezenta venitul mediu din Danemarca și Austria. Artistul a fost de acord, iar muzeul i-a pus la dispoziție aproximativ 532.000 de coroane (76.000 de dolari) pentru a recrea operele de artă, inclusiv un onorariu de 40.000 de coroane. Numai că, atunci când personalul muzeului a despachetat cele două opere de artă de la Haaning, a găsit două pânze goale intitulate “Take the Money and Run”.

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

TURCU & TURCU recrutează avocaţi

Societatea Civilă de Avocaţi TURCU & TURCU recrutează avocaţi. Candidaţii trebuie să aibă o pregătire teoretică solidă, cunoştinţe…