Lucian Romaşcanu, despre scandalul ICR Istanbul şi LondraMinistrul Culturii, Lucian Romaşcanu a comentat,  la Prima Tv, numirea fostului designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă pe un post la Institutul Cultural Român de la Istanbul, dar şi decizia şefei ICR de la Londra de a închiria, din bani publici, un apartament, deşi avea un apartament de serviciu.

Chestionat sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, cum se simte, ca cetăţean, când aude că Guvernul l-a numit referent la Institutul Cultural Român (ICR) pe fostul designer al Vioricăi Dăncilă, ministrul Culturii a spus:

„Noi am avut o preşedintă la ICR destul de bună la vremea ei, care a fost tot creatoare de modă, producătoare de ii, o foarte bună profesoară la Universitate şi a fost preşedinta ICR-ului. Nu-i ştiu foarte bine activitatea doamnei, ştiu că a fost şefa Centrului Cultural de la Focşani. Că întâmplător a îmbrăcat-o pe doamna Dăncilă, care nu se bucură de cea mai bună imagine, nu trebuie, cred eu, să-i afecteze performanţele. Eu sper să facă treabă bună”.

Ministrul a mai afirmat, întrebat despre faptul că şefa ICR Londra, Catinca Nistor a închiriat din bani publici un apartament, refuzându-l pe cel de serviciu, că nu cunoaşte situaţia locativă a detaşaţilor ICR de la Londra, pentru că nu a fost acolo.

„Ea nu s-a mutat în acel apartament sunând la o agenţie imobiliară şi făcând contracte. Cineva trebuie să fi ştiut de acest lucru, de ce s-a acceptat acest lucru? Aici poate fi o întrebare la care trebuie să răspundă cineva”, a declarat Romaşcanu în acest context.

Acesta a subliniat că ICR depinde de Senatul României, iar în prezent există „o garnitură destul de bună” în această instituţie.

El spune că este foarte important ca reţeaua ICR să fie extinsă, anunţând că face demersuri pentru deschiderea unei filiale a ICR în Japonia.

„ICR-ul trebuie să ducă afară cultura română, să o exporte. Noi nu trebuie să mergem afară pentru neapărat diaspora românească. Sigur că e important să-i atingem şi pe ei, dar să ai 19 reprezentanţi acuma, 20 dacă reuşim şi Tokyo, este un vehicul extrem de important de export pentru cultura românească”, a mai zis ministrul.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Dennis Man, absent de la meciul Parmei cu Bari. Anunțul italienilor despre Valentin Mihăilă

Urmatoarea stire

Misiune de salvare pentru un bebeluș rămas blocat în locuință, la Vaslui. Mama coborâse după un colet

Stiri pe aceeasi tema

Curs valutar BNR, 13 ianuarie 2023

Curs valutar BNR, 13 ianuarie 2023. Moneda naţională scade, vineri, în raport cu euro, dar creşte comparativ cu…