Lori Vallow, o mamă care şi-a ucis copiii despre care credea că sunt zombi, a fost găsită vinovată într-un caz care a cutremurat America


O mamă americană, adeptă a teoriilor privind sfârşitul lumii, a fost găsită vineri, vinovată de uciderea celor doi copii ai săi şi de complicitate la uciderea fostei soţii a noului său soţ, de către tribunalul statului Idaho, relatează agenția AFP, citată de news.ro.

Lori Vallow a fost găsită vinovată de uciderea copiilor săi de 7 şi 16 ani, despre care anchetatorii au spus că ea credea că sunt „zombi”. Adeptă a teoriilor reîncarnării, ea a fost urmărită penal alături de noul ei soţ, Chad Daybell, autor de cărţi ezoterice, pentru tripla crimă şi pentru fraudă, cuplul continuând să primească alocaţii pentru copii după dispariţia acestora.

Lori Vallow, care, potrivit martorilor, se considera o salvatoare a umanităţii, a pledat nevinovată. Ea riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată, dar a evitat pedeapsa cu moartea, pe care judecătorul a exclus-o. Soţul ei, Chad Daybell, nu a fost încă judecat şi riscă pedeapsa cu moartea. La fel ca Lori Vallow, el era membru al unei secte radicale mormone care se pregătea pentru apocalipsă.

Acest caz sumbru, care a marcat statul Idaho din nord-vestul Statelor Unite, a început în 2019 cu dispariţia celor doi copii, semnalată de bunicii unuia dintre ei. Ancheta a luat rapid o turnură macabră atunci când poliţia a observat o serie de decese în cercul lui Lori Vallow şi al noului ei soţ, Chad Daybell. În 2018, cel de-al treilea soţ al lui Lori Vallow murise, aparent în urma unui atac de cord. În 2019, cel de-al patrulea soţ al ei a fost împuşcat şi ucis de fratele lui Lori, care a invocat autoapărarea. El însuşi a murit la scurt timp după aceea, după ce a fost găsit inconştient în locuinţa sa. Tot în 2019, fosta soţie a lui Chad Daybell a murit din aşa-zise „cauze naturale”. Două săptămâni mai târziu, Lori Vallow şi Chad Daybell au părăsit Idaho pentru Hawaii.

Cadavrele celor doi copii, care au fost văzuţi ultima dată în viaţă în septembrie 2019, au fost găsite în iunie 2020, la mai bine de nouă luni de la dispariţia lor, în apropierea casei lui Chad Daybell din Rexburg.

Povestea lor a inspirat un serial documentar Netflix, Mama noastră criminala, lansat în ianuarie anul trecut.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema