Londra va prezenta un plan de susţinere a reconstruirii Ucrainei. „Recuperarea ţării din război, un simbol al puterii democraţiei asupra autocraţiei”


Într-o conferinţă despre reconstruirea Ucrainei la Lugano, în Elveţia, Truss va expune proiectele Marii Britanii pentru sprijinirea ţării pe termen scurt, prin intermediul ajutorului umanitar, dar şi pe termen lung pentru a relansa economia ucraineană oferind expertiza financiară şi economică britanică, a indicat ministerul său într-un comunicat. 

 

Londra va susţine în special reconstruirea oraşului şi a regiunii Kiev, la cererea preşedintelui Zelenski, indică Foreign Office.

 

Marea Britanie intenţionează, de asemenea, să colaboreze cu Kievul şi aliaţii săi pentru a găzdui Conferinţa pentru Recuperarea Ucrainei în 2023 şi va stabili un birou la Londra pentru a ajuta la coordonarea acestor eforturi.

 

“Recuperarea Ucrainei din războiul de agresiune al Rusiei va fi un simbol al puterii democraţiei asupra autocraţiei. Îi va arăta lui Putin că încercările sale de a distruge Ucraina au avut ca rezultat doar o naţiune mai puternică, mai prosperă şi mai unită”, a declarat şefa diplomaţiei britanice.

 

„Am fost în frunte în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina în timpul războiului şi vom continua să fim şi în sprijinul planului de reconstrucţie şi dezvoltare al guvernului ucrainean”, a spus ea.

 

Miercuri, guvernul britanic a anunţat deblocarea a un miliard de lire sterline (1,6 miliarde de euro) de ajutor militar suplimentar pentru Ucraina, care constă în sisteme de apărare anti-aeriană şi drone. 

 

Aceste noi fonduri vor ridica ajutorul militar britanic către Kiev la 2,3 miliarde de lire sterline.

 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

CFR Cluj. Florin Niță le-a dat răspunsul „feroviarilor” + Dan Petrescu, obligat să caute soluțiii!

Urmatoarea stire

LIVE Ziua 131 de război. Armata ucraineană s-a retras din Lisiciansk/ Londra anunță măsuri de sprijin pentru reconstrucția Ucrainei

Stiri pe aceeasi tema