LIVE Ziua 273 de război la graniță / Marea Britanie trimite elicoptere de luptă în Ucraina

Miercuri, 23 noiembrie, marchează ziua 273 a războiului din Ucraina. Guvernatorul regiunii Zaporojie, Oleksandr Starukh, a declarat că o lovitură cu rachete rusești asupra unei maternități din orașul Vilniansk a ucis un nou-născut. Între timp, Marea Britanie va trimite trei elicoptere Sea King în Ucraina, a transmis secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, citat de The Guardian. Marea Britanie va mai trimite și 10.000 de cartușe de artilerie.

Anunțul secretarului britanic al Apărării vine după ce prim-ministrul Rishi Sunak a folosit o vizită în capitala Ucrainei pentru a stabili un nou pachet de ajutor pentru apărare, care include 125 de tunuri și echipamente antiaeriene pentru a contracara dronele furnizate de Iran, conform aceleiași surse.

Main News transmite LIVE cele mai importante informații din ziua 273 a războiului din Ucraina:

09:00 – Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, a cerut Uniunii Europene să accelereze lucrările la cel de-al nouălea pachet de sancţiuni împotriva Federației Ruse, care ar trebui să prevadă restricţii stricte asupra industriei ruseşti de rachete, transmite Ukrinform.

Potrivit ministrului ucrainean, capacitatea Federației Ruse de a fabrica noi rachete trebuie distrusă, astfel încât să nu aibă resurse suplimentare pentru distrugerea oraşelor ucrainene, a sistemului energetic ucrainean şi pentru uciderea cetăţenilor ucraineni.

În octombrie, Uniunea Europeană a adoptat cel de-al optulea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei pentru anexarea ilegală a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

Citeste continuarea pe mainnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un brad de Crăciun amplasat într-un târg, considerat scandalos de către localnici 

Urmatoarea stire

(VIDEO) Arde din nou în regiunea Moscova

Stiri pe aceeasi tema