LIVE Ziua 219 de război. Putin a semnat decretele de recunoaștere a independenței regiunilor Herson și Zaporojie/ Zelenski transmite că Rusia nu va obține teritoriile Ucrainei/ SUA vor trimite ajutoare de încă 12 miliarde de dolari pentru Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, joi seară, decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporijie, care este un pas intermediar către anexarea oficială a acestor teritorii, informează Reuters. Între timp, Joe Biden a transmis că nu va recunoaște ”niciodată, niciodată, niciodată” referendumurile din Ucraina, iar Senatul SUA a votat noi fonduri de peste 12 miliarde de dolari pentru Ucraina. Pe de altă parte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei.

Principalele evenimente ale zilei de vineri, 30 septembrie:

Ora 08:00 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi seară, în discursul adresat naţiunii că Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei şi a subliniat că va prezida o şedinţă a Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională în care se vor lua decizii pentru a răspunde la acţiunile ruseşti.

Ora 07:30 Senatul SUA a votat joi noi fonduri de peste 12 miliarde de dolari pentru Ucraina cu prilejul adoptării unei prelungiri a bugetului federal al Statelor Unite până în decembrie, notează AFP. Preşedintele american Joe Biden a promis joi că nu va recunoaşte „niciodată, niciodată, niciodată” rezultatele referendumurilor „orchestrate de ruşi” în Ucraina.

Ora 07:00 Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, joi seară, decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporijie, care este un pas intermediar către anexarea oficială a acestor teritorii, informează Reuters.

 

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în perioada iulie – septembrie 2022

Urmatoarea stire

George Simion, săltat de mascaţi de la protestul din Piaţa Victoriei după ce a condus cu permisul suspendat

Stiri pe aceeasi tema