LIVE UPDATE. Ziua 463 de invazie rusă. Bombardamentele continuă în jurul orașului Bakhmut, în timp ce confruntările de pe teren se atenuează


  • S-a înregistrat o scădere semnificativă a ostilităților pe teren în jurul orașului Bakhmut.
  • Bombardamentele continuă neîncetat, spun oficialii ucraineni.
  • Plecarea unităților Wagner și înlocuirea lor cu forțe regulate rusești a continuat, a declarat Cherevatyi.

S-a înregistrat o scădere semnificativă a ostilităților pe teren în jurul orașului Bakhmut, pe măsură ce forțele rusești intră și ies prin rotație din zonă, dar bombardamentele continuă neîncetat, spun oficialii ucraineni, scrie CNN.

Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a armatei ucrainene, a declarat miercuri că au avut loc doar două sau trei ciocniri în zonă în ultimele două zile. Dar el a spus că rușii își acoperă rotația forțelor cu focuri de artilerie, iar pozițiile ucrainene au fost bombardate de 343 de ori miercuri. La rândul său, focul ucrainean a ucis 78 de ruși și a distrus o varietate de depozite de arme și muniții, a spus el.

Plecarea unităților Wagner și înlocuirea lor cu forțe regulate rusești a continuat, a declarat Cherevatyi.

„Ei încearcă să le desfășoare pe cele dintre cele mai bune unități care au rămas. Unitățile care au luat deja parte la bătălii: unități ale trupelor aeropurtate ale ocupantului, unități de pușcași motorizați. Cu toate acestea, ele sosesc nu în cea mai bună stare moral-psihologică”, a spus Cherevatyi. „Procesul de rotație este încă în curs de desfășurare. Dacă acest lucru i-a întărit sau i-a slăbit, vom vedea în zilele următoare”.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema