LIVE UPDATE | Ziua 314 de război între Ucraina și RusiaÎn ziua 314 de război, oficialii ucraineni au anunțat defășurarea summit-ului UE-Ucraina la Kiev, pe data de 3 februarie. Inițial, au existat informații că evenimentul diplomatic va avea loc la Bruxelles. Schimbarea a fost anunţată după conversaţia telefonică care a avut loc luni între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

UPDATE ora 08:30 – Poliţia ucraineană afirmă că a descoperit 25 de lagăre de tortură după eliberarea de sub ocupaţia rusă a zonei din jurul oraşului Harkov

Poliţia ucraineană afirmă că a descoperit 25 de lagăre de tortură după eliberarea de sub ocupaţia rusă a zonei din jurul oraşului Harkov, situat în estul Ucrainei, informează dpa, citată de Agerpres.

Trupele ruse au reţinut şi torturat civili în condiţii inumane în aceste lagăre, a scris luni, pe Facebook, şeful poliţiei regionale Volodimir Timoşko.

Unii dintre prizonieri au fost supuşi la şocuri electrice, iar altora li s-au rupt degetele, a adăugat el.

Regiunea din jurul oraşului Harkov a fost ocupată luni de zile de trupele ruse, care s-au retras abia la începutul lunii septembrie, după o contraofensivă ucraineană. De atunci au fost descoperite în regiunea eliberată cadavrele a 920 de civili, dintre care 25 ale unor copii, ucişi de soldaţii ruşi, a adăugat Timoşko.

Potrivit investigaţiilor autorităţilor ucrainene, forţele ruse au comis crime de război şi în alte teritorii ocupate.

După retragerea unităţilor ruseşti din suburbia Bucea a capitalei Kiev au fost descoperite peste 400 de cadavre. Mare parte din victime au suferit morţi violente. Ancheta este în derulare.

UPDATE or 07:00 – Summitul UE-Ucraina va avea loc la Kiev, pe 3 februarie

Summitul UE-Ucraina va avea loc la Kiev, pe 3 februarie. Inițial, evenimentul fusese planificat la Bruxelles.

Luni seară, însă, Biroul prezidenţial din capitala Ucrainei a transmis că summit-ul blocului comunitar se va desfășura la Kiev.

Schimbarea a fost anunţată după conversaţia telefonică care a avut loc luni între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. (Citește detalii aici)

Cu toate acestea, la întâlnirea planificată pentru 3 februarie nu vor participa şefii de stat şi de guvern din statele membre ale UE, ci doar preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Acest detaliu fusese deja anunţat de un purtător de cuvânt al lui Charles Michel în luna decembrie.

Deoarece summitul urmează să aibă loc la Kiev, acest lucru pune capăt şi speculaţiilor cu privire la o posibilă vizită în străinătate a preşedintelui Ucrainei după călătoria surpriză întreprinsă de Volodimir Zelenski la Washington în decembrie.

Potrivit Biroului prezidenţial de la Kiev, în conversaţia cu von der Leyen, Zelenski a abordat situaţia de pe front, progresul Ucrainei pe calea spre aderarea la UE şi sprijinul financiar european pentru Kiev, scrie Agerpres.

Ce s-a întâmplat în ultimele zile în conflictul militar din Ucraina

Ziua 313 de război. Capitala Kiev, atacată cu zeci de drone / Rușii, pierderi masive în Bahmut

Ziua 312 de război. Din nou explozii în Kiev. Zelenski: ”Vreau să ne urez tuturor un singur lucru – victoria!”

Ziua 311 de război: Ucrainenii apără pozițiile din Donbas. Rusia a pierdut până în prezent peste 100.000 de soldați

Ziua 309 de război: Ucraina ar fi fost atacată „masiv” de armata lui Vladimir Putin. Peste 120 de rachete de croazieră au fost lansate asupra țării, cu trei zile înainte de Anul Nou

Ziua 308 de război: Planul de pace în zece puncte al lui Volodimir Zelenski / Oficialii de la Kiev cer bisericii moscovite din Ucraina să se dezică de Rusia: „Spuneți că Putin este Satana, iar Patriarhul Kiril un diavol!”/ Rusia încearcă să recucerească orașele pierdute

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Fapt rar: Un primar scade salariile

Urmatoarea stire

Încep să scadă temperaturile. Câte grade ar trebui să avem la începutul lunii ianuarie și ce se anunță la munte

Stiri pe aceeasi tema