LIVE UPDATE. 392 zile de invazie rusă. Casa Albă respinge pretenția Chinei de imparțialitate în războiul din Ucraina


Sursă foto – Twitter
  • Casa Albă a respins pretenția Chinei de a avea o poziție imparțială în războiul din Ucraina, în urma summitului dintre Vladimir Putin și Xi Jinping de la Moscova.
  • Xi a declarat că Beijingul a avut o poziție imparțială în acest război, după discuții îndelungate cu Putin la Moscova.
  • Oficialii americani încă digeră limbajul declarației comune publicate în urma întâlnirii Xi-Putin, dar Kirby a declarat că nu există prea mult optimism la concluziile summitului.

Casa Albă a respins pretenția Chinei de a avea o poziție imparțială în războiul din Ucraina, în urma summitului dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul chinez Xi Jinping de la Moscova.

„Nu cred că puteți considera în mod rezonabil că, China este imparțială în vreun fel”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.

Anterior, Xi a declarat că Beijingul a avut o poziție imparțială în acest război, după discuții îndelungate cu Putin la Moscova. Statele Unite au avut o viziune sceptică asupra summitului, în special în ceea ce privește obiectivul declarat al Chinei de a acționa ca pacificator. Kirby a declarat că, dacă China ar dori să joace un rol constructiv, și-ar folosi influența pentru a îndemna Rusia să pună capăt războiului.

Biden dorește să mențină deschise liniile de comunicare cu China” și va vorbi cu Xi la momentul potrivit”, a declarat Kirby.

Oficialii americani încă digeră limbajul declarației comune publicate în urma întâlnirii Xi-Putin, dar Kirby a declarat că nu există prea mult optimism la concluziile summitului.

Nu am văzut nimic din ceea ce au spus, care să ne dea speranța că acest război se va încheia în curând”, a spus el.

Citește și

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Transformare totală. Cum a reușit Emma Răducanu să se schimbe complet

Urmatoarea stire

Cei opt munți, o poveste emoționantă și intimă despre prietenie și munte, care a câștigat Premiul Juriului la Cannes, din 24 martie la cinema

Stiri pe aceeasi tema