LIVE UPDATE. 331 zile de invazie. Sisteme defensive de rachete au fost ridicate pe acoperișurile Moscovei


  • Sistemele de rachete au apărut în urma unei campanii de bombardamente rusești care a folosit rachete și drone pentru a viza orașele și infrastructura ucrainene, ceea ce a dus la zeci de morți în întreaga țară.
  • Săptămâna trecută, o rachetă balistică anti-navă rusă X-22 a lovit un bloc de apartamente din orașul Dnipro, provocând 45 de morți.
  • Bloggerii pro-Kremlin au declarat joi că apariția sistemelor de rachete la Moscova a arătat că liderii militari ruși sunt preocupați acum de atacurile asupra propriilor orașe.

Sistemele de rachete concepute pentru a intercepta avioane și rachete care se apropie par să fi fost amplasate deasupra mai multor clădiri de apărare și administrative din centrul Moscovei, semn că Kremlinul se pregătește pentru un potențial, deși puțin probabil, atac îndreptat asupra capitalei ruse.

Fotografiile publicate joi pe rețelele de socializare au arătat că un sistem de rachete Pantsir a fost instalat pe acoperișul unei clădiri de opt etaje folosită de Ministerul rus al Apărării de-a lungul râului Moskva.

O altă înregistrare video a arătat cum sistemul de apărare antiaeriană a fost ridicat pe acoperișul unei clădiri de învățământ din districtul Taganka din Moscova, la 2,5 km sud-est de Kremlin. Sistemele cu rază de acțiune de la scurt la mediu sunt folosite pentru a se apăra împotriva avioanelor, elicopterelor și rachetelor de croazieră. Armata rusă a declarat, de asemenea, că acestea ar putea fi folosite împotriva unor ținte mai mici, cum ar fi dronele militare și comerciale, care au devenit omniprezente pe câmpul de luptă de când Vladimir Putin a lansat invazia sa pe scară largă în februarie.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Guvernul lui Viktor Orban cere autorităților ucrainene să ”înceteze imediat atrocităţile” împotriva minorităților maghiare de pe teritoriul lor

Urmatoarea stire

Ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine la Paris, la protestul împotriva creşterii vârstei de pensionare

Stiri pe aceeasi tema