LIVE UPDATE. 317 zile de invazie. Germania va trimite în Ucraina vehicule de luptă pentru infanterie Marder

  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi o încetare temporară a focului de 36 de ore în Ucraina, pe 6 și 7 ianuarie, cu ocazia Crăciunului ortodox.
  • Ministerul belarus al Apărării a anunțat joi că continuă să sporească gruparea militară comună cu Rusia în Belarus.
  • Economia ucraineană s-a micșorat cu aproape o treime anul trecut, după ce forțele rusești au invadat țara în februarie, potrivit unei declarații a Ministerului Economiei din Ucraina.

Germania va furniza Ucrainei vehicule de luptă a infanteriei Marder și o baterie suplimentară de apărare antiaeriană Patriot, a declarat joi ambasadorul german în SUA, Emily Haber.

Germania va furniza vehicule de luptă de infanterie Marder pentru #Ucraina️. De asemenea, ne vom alătura SUA pentru a furniza o baterie suplimentară de apărare antiaeriană Patriot”, a scris ea pe Twitter.
Marder este un vehicul de luptă al infanteriei folosit de armata germană de la începutul anilor 1970, dar îmbunătățit continuu. În timp ce armata germană este în proces de eliminare treptată a vehiculului, sute de vehicule sunt încă în serviciu.

Un vehicul de luptă al infanteriei este un vehicul blindat puternic înarmat, folosit pentru a deplasa soldații pe câmpul de luptă. De obicei, este desfășurat împreună cu tancurile de luptă principale.

Vicecancelarul german și ministrul german al economiei, Robert Habeck, a salutat joi decizia logică” a guvernului său de a trimite mai mult ajutor militar Ucrainei.

Aceasta este o decizie bună. De la începutul războiului, ne-am extins din ce în ce mai mult sprijinul în cooperare cu partenerii noștri. Este logic să facem și acest pas. Ucraina are dreptul de a se apăra împotriva atacului rusesc și avem datoria de a o ajuta să facă acest lucru”, a declarat el.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

ONU speră că toate normele vor fi respectate în cazul reporterului Sputnik reținut în Letonia

Urmatoarea stire

La ce foloseşte partea albastră a radierei, de fapt. Detaliul genial pe care ai fi vrut să îl ştii când încă erai la şcoală

Stiri pe aceeasi tema