LIVE UPDATE. 310 zile de invazie. Belarus susține că a doborât o rachetă lansată din Ucraina


FOTO – Hepta
  • Ministerul belarus al Apărării a declarat joi că fragmente dintr-o rachetă ucraineană antiaeriană ghidată S-300 au aterizat pe teritoriul său.
  • Kievul a declarat joi că va investiga raportul privind rachetele din Belarus, adăugând că nu a exclus o operațiune rusească de steag fals menită să arunce vina asupra Ucrainei.
  • Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că este „conștient de eforturile disperate și persistente ale Kremlinului de a târî Belarusul în război.

Ministerul belarus al Apărării a declarat joi că fragmente dintr-o rachetă ucraineană antiaeriană ghidată S-300 au aterizat pe teritoriul său, într-o zonă din apropierea graniței cu Ucraina.

Astăzi, în jurul orei 10, o țintă aeriană a fost lovită de forțele de apărare aeriană”, a precizat ministerul într-un comunicat. Fragmentele sale au fost găsite pe un câmp agricol din apropierea satului Gorbakha, districtul Ivanovo, regiunea Brest”.

În timpul activităților de verificare, s-a stabilit preliminar că epava aparținea unei rachete antiaeriene ghidate S-300 lansate de pe teritoriul Ucrainei”, a susținut ministerul, potrivit CNN.

Ce spune Ucraina: Kievul a declarat joi că va investiga raportul privind rachetele din Belarus, adăugând că nu a exclus o operațiune rusească de steag fals menită să arunce vina asupra Ucrainei. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că este conștient de eforturile disperate și persistente ale Kremlinului de a târî Belarusul în războiul său agresiv împotriva Ucrainei”.

În acest sens, partea ucraineană nu exclude o provocare deliberată din partea statului terorist al Rusiei, care a stabilit un astfel de traseu pentru rachetele sale de croazieră cu scopul de a provoca interceptarea lor în spațiul aerian deasupra teritoriului Belarusului”, a continuat actualizarea. Ucraina a declarat că va efectua o anchetă și că este pregătită, de asemenea, să invite „experți de renume” din state care nu sunt afiliate cu Rusia să participe.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Legendarul Pele a încetat din viaţă

Urmatoarea stire

Care sunt cele mai căutate concerte din 2022, cei mai căutaţi artişti pe iaBilet.ro

Stiri pe aceeasi tema