LIVE UPDATE. 302 zile de invazie. Armata ucraineană raportează lovituri substanțiale asupra unor depozite de arme și muniții rusești


  • Bateria de apărare antiaeriană Patriot și munițiile pe care SUA le trimit în Ucraina – ca parte a ultimului pachet prezidențial de asistență de securitate Presidential Drawdown.
  • Chiar și în cel mai bun scenariu, este puțin probabil ca Kievul să aibă mai mult de 10 ore de energie electrică pe zi la începutul lunii ianuarie, a declarat un expert în criza de electricitate din Ucraina.
  • Președintele american Joe Biden l-a primit miercuri pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă pentru o întâlnire bilaterală.

În timp ce președintele Volodimir Zelenski își începea vizita la Washington, DC, armata ucraineană a raportat că a provocat pagube importante în instalațiile de arme și muniții rusești. Statul Major General al armatei ucrainene a confirmat pagube provocate de incendii la depozitele de muniții inamice de lângă Kadiivka, în regiunea Luhansk, care au fost vizate la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta a precizat că detonările la depozite au durat mai mult de 20 de ore.

De asemenea, a raportat o lovitură asupra unei baze rusești din regiunea sudică Kherson, din care o parte este încă ocupată de forțele rusești. Aceasta a declarat că marți „ocupanții, care se adunaseră la aerodromul de lângă Kakhovka, regiunea Kherson, au fost loviți”.

Lupte în prima linie: În altă parte, Statul Major General a raportat bombardamente rusești susținute de-a lungul unei zone largi a liniilor de front din Luhansk și Donețk, inclusiv Bakhmut, unde președintele Zelenski a vizitat marți trupele.

Statul Major General a afirmat că un atac aerian rusesc asupra unui oraș din regiunea Zaporojie a lovit un spital. De asemenea, au existat focuri de armă rusești peste râul Dnipro în Herson, provocând victime civile în așezările recent eliberate.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Zelenski a venit cu un cadou pentru preşedintele SUA la Casa Albă. Biden: Ucrainenii rămân o sursă de inspiraţie pentru lume

Urmatoarea stire

22 Decembrie: Privind înapoi, tot mai nedumeriţi!

Stiri pe aceeasi tema