LIVE UPDATE. 215 zile de invazie. SUA avertizează Rusia de „consecințe catastrofale” în cazul unui atac nuclear asupra Ucrainei

  • Este a 215-a zi a invaziei provocate de Rusia în Ucraina.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a primit din SUA sisteme de apărare antiaeriană NASAMS.
  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a avertizat duminică că vor exista „consecințe catastrofale” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina și a declarat că SUA vor adopta noi sancțiuni economice împotriva Rusiei dacă Kremlinul își va duce la bun sfârșit „referendumurile false” , transmite CNN.

Dacă Rusia depășește această linie, vor exista consecințe catastrofale pentru Rusia. Statele Unite vor răspunde în mod decisiv. Acum, pe canale private, am explicat mai detaliat exact ce ar însemna acest lucru” , a declarat Sullivan.

În ceea ce privește alte consecințe împotriva Rusiei pentru referendumurile din teritoriile ucrainene ocupate, Sullivan a amintit declarația liderilor G7 de vineri și a spus că vor exista mai multe anunțuri din partea SUA în zilele următoare.

Ei au reiterat că vor exista consecințe și au specificat că acestea vor include sancțiuni suplimentare, inclusiv sancțiuni asupra entităților și companiilor din afara Rusiei care sprijină mașina de război rusă sau care sprijină aceste referendumuri false sau eforturile Rusiei” , a spus Sullivan.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Alegeri în Italia. Extrema-dreaptă a obținut cele mai multe voturi, iar Giorgia Meloni este aproape de a deveni premier. Rezultatele exit poll

Urmatoarea stire

Horoscopul săptămânii 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Nativii care au mari şanse să facă bani frumoşi zilele acestea

Stiri pe aceeasi tema