LIVE UPDATE. 209 zile de invazie. Kremlinul neagă acuzațiile de crime de război comise la Izium, după ce au fost găsite gropi comune

Foto: Mediafax
  • Kremlinul a negat că forțele rusești au executat civili în orașul ucrainean Izium, în urma descoperirii înfiorătoare a peste 400 de morminte în gropi comune.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat trupele rusești de comiterea unor crime de război în orașul din estul Ucrainei.
  • Aceasta este o minciună și, bineînțeles, vom apăra adevărul în toată această poveste”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit NBC News.

Kremlinul a negat că forțele rusești au executat civili în orașul ucrainean Izium, în urma descoperirii înfiorătoare a peste 400 de morminte în gropi comune. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat trupele rusești de comiterea unor crime de război în orașul din estul Ucrainei.

Mai mult de 400 de cadavre au fost găsite în gropi comune în Izium cu semne de tortură. Copii, cei uciși în urma atacurilor cu rachete, războinici ai Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat Zelenski în limba engleză pe aplicația de mesagerie Telegram săptămâna trecută. Izium a fost eliberat recent de sub ocupația rusă în urma unei contraofensive ucrainene uimitoare.

Aceasta este o minciună și, bineînțeles, vom apăra adevărul în toată această poveste”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit NBC News.

Este același scenariu ca la București. Totul se dezvoltă conform unui scenariu”, a declarat Peskov, făcând referire la cei peste 450 de civili morți găsiți în acea suburbie a Kievului după ce soldații ruși s-au retras după aproximativ cinci săptămâni de ocupație. Kremlinul a negat anterior că forțele sale țintesc și ucid civili, ceea ce reprezintă o încălcare a dreptului umanitar internațional.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Europa se pregăteşte pentru un posibil deficit de energie în timpul iernii

Urmatoarea stire

Marş de protest împotriva monarhiei britanice la Dublin

Stiri pe aceeasi tema