LIVE UPDATE. 206 zile de invazie. Forțele ucrainene fac „mișcări de avansare deliberate și calculate” în cazul contraofensivei în zona Herson

FOTO – Hepta
  • Este a 206-a zi a invaziei provocate de Rusia în Ucraina.
  • Joe Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar în valoare de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina.
  • O groapă comună cu peste 400 de cadavre a fost găsită la Izium, oraș recucerit în urmă cu câteva zile de armata ucraineană. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

ȘTIRE INIȚIALĂ

SUA evaluează că ucrainenii „își consolidează câștigurile” obținute în urma recuceririlor teritoriale din zona Harkov, potrivit Departamentului Apărării, citat de CNN.

În nord, ceea ce vedem este că ucrainenii își consolidează câștigurile după ce au recucerit un teritoriu semnificativ, iar rușii încearcă să își consolideze liniile defensive după ce au fost împinși înapoi” , a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă al forțelor aeriene Pat Ryder, în cadrul unui briefing cu jurnaliștii.

Ryder a mai spus că forțele ucrainene fac „mișcări de avansare deliberate și calculate” cu contraofensiva lor în zona Herson.

,,Ca întotdeauna, obiectivul nostru continuă să rămână acela de a le oferi sprijinul de care au nevoie în lupta lor” , a spus Ryder.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

O companie, gata să facă o investiţie de jumătate de miliard de euro la Galaţi. Va fi cea mai mare din domeniu

Urmatoarea stire

Zelenski a condiționat reluarea exporturilor de amoniac rusesc prin teritoriul Ucrainei de predarea prizonierilor de război ucraineni. Reacția ironică a Moscovei

Stiri pe aceeasi tema