LIVE UPDATE. 134 de zile de invazie. Zelenski spune că armele grele ale aliaților occidentali au început să funcționeze la „capacitate maximă” pe linia frontului

  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că armele grele ale aliaților occidentali au început în sfârșit să funcționeze la „capacitate maximă” pe linia frontului.
  • În discursul său video nocturn, Zelenski a declarat că armata ucraineană a reușit să țintească depozite și locații rusești care sunt „importante pentru logistică”.
  • Potrivit lui Zelenski, contraatacurile au redus semnificativ potențialul ofensiv al Rusiei și că forțele ucrainene au început să avanseze în mai multe direcții, inclusiv în regiunile Kherson și Zaporojie.

UPDATE 00:00

Regiunea Luhansk nu se află încă sub controlul complet al Rusiei
Regiunea estică Luhansk nu a fost încă ocupată complet de forțele rusești, iar luptele continuă într-o așezare de la periferia regiunii, a declarat miercuri șeful administrației militare din regiunea Luhansk, Serhiy Hayday.

Forțele rusești au suferit „pierderi enorme” în ceea ce privește echipamentele și personalul, potrivit lui Hayday. Forțele rusești încearcă să preia controlul asupra regiunii Luhansk de mai bine de patru luni.

El a adăugat că spitalele din zona ocupată a regiunii sunt pline de soldați ruși care sunt grav răniți.

Hayday a mai spus că el crede că forțele rusești încearcă să dezvolte o ofensivă împotriva orașelor Sloviansk și Bakhmut din regiunea Donețk.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că armele grele ale aliaților occidentali au început în sfârșit să funcționeze la „capacitate maximă” pe linia frontului.

În discursul său video nocturn, Zelenski a declarat că armata ucraineană a reușit să țintească depozite și locații rusești care sunt „importante pentru logistică”.

Potrivit lui Zelenski, contraatacurile au redus semnificativ potențialul ofensiv al Rusiei și că forțele ucrainene au început să avanseze în mai multe direcții, inclusiv în regiunile Kherson și Zaporojie.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mai mulți cetățeni străini, inclusiv un diplomat britanic de rang înalt, au fost reținuți în Iran de Gărzile Revoluționare

Urmatoarea stire

Un șofer din București oprit cu focuri de armă, după o urmărire ca în filme prin oraș

Stiri pe aceeasi tema