LIVE Război în Ucraina, ziua 427: Lavrov spune că acordul prin cerealele este în impas / Zelenski cere un tribunal ca la Nurnberg / Kremlinul spune că Vladimir Putin nu are sosii


Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat Occidentul pentru impasul în care se află viitorul acordului privind cerealele din Marea Neagră, adăugând că Moscova nu a văzut „practic niciun beneficiu” din acest pact pentru exporturile sale de cereale și îngrășăminte.

Soldați ucraineni din Brigada 80 de artilerie de pe axa de luptă BahmutFoto: Diego Herrera Carcedo / AFP / Profimedia

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 427, LIVE-TEXT:

07:40 Două bombardiere purtătoare de rachete strategice Tu-160 au finalizat un zbor planificat, de peste 14 ore, deasupra apelor neutre din Mările Barents și Norvegiei, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

„În timpul zborului, echipajele avioanelor cu rază lungă de acțiune au efectuat realimentarea de noapte și de zi în aer. Escorta de vânătoare a fost asigurată de echipajele avioanelor MiG-31 ale Forțelor Aeriene și ale Apărării Aeriene ale Flotei de Nord”, a transmis ministerul pe Telegram. (Reuters)

07:05 Ucraina este pentru un al treilea pod Dunărean între Bulgaria și România

07:01 VIDEO „Tucker Carlson, vino să lucrezi cu noi!” / Soloviov și propagandiștii lui Putin se tem că prezentatorul american va fi arestat

00:50 Zelenski: Teroarea rusească trebuie să se sfârşească la Tribunal într-un nou Nurnberg împotriva ruscismului

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

  • Lavrov, în timpul unei conferințe de presă la Națiunile Unite în care a abordat mai multe subiecte, a declarat că va exista o reacție în timp util la scrisoarea trimisă președintelui rus Putin de către șeful ONU, Guterres, cu privire la acordul privind cerealele. Nimeni nu are nevoie de al treilea război mondial, a spus Lavrov, „dar se pare că cineva este pregătit să meargă până la capăt”.
  • Întrebat despre reporterul de la Wall Street Journal Evan Gershovich și fostul pușcaș marin Paul Whelan deținuți în Rusia și dacă ar putea exista un schimb de prizonieri, Lavrov a spus că există un canal special, nepublic, pentru a discuta cu Statele Unite despre schimburile de prizonieri.
  • Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a criticat invazia rusă în Ucraina în timp ce se afla într-o vizită în Spania, dar a declarat că nimeni nu vorbește despre pace în ceea ce el a numit un „război nebunesc”.
  • Kremlinul a respins drept minciuni relatările potrivit cărora Putin ar avea sosii care seamănă cu el și că și-a petrecut o mare parte din timp protejat într-un buncăr.
  • Ucraina colaborează cu FBI și cu companii americane pentru a colecta dovezi ale crimelor de război, cum ar fi geolocalizarea și informațiile despre telefoanele mobile împotriva Rusiei, au declarat marți oficiali de rang înalt.
  • Șeful Uniunii Europene din domeniul agriculturii și-a exprimat optimismul că țările vecine Ucrainei vor accepta în scurt timp un acord care să permită intrarea în țările lor a cerealelor ucrainene…

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema