LIVE Mii de profesori protestează. Au plecat nervoși în marș spre Iohannis, fără să mai aștepte rezultatul negocierilor: Jos Guvernul! (Foto&Video)


A început mitingul profesorilor de la Piaţa Victoriei, iar liderii sindicali au intrat la Guvern pentru o nouă negociere cu premierul Nicolae Ciucă.

Peste 12.000 de persoane s-au strâns în fața Guvernului, pentru a porni, apoi, în marş pe străzile Capitalei până la Palatul Cotroceni. Rămâne de văzut dacă vor fi primiţi şi de Klaus Iohannis.

Primăria Capitalei le-a dat autorizaţie de protest profesorilor până la ora 16:00, însă programul a fost decalat de prelungirea discuțiilor de la Palatul Victoria. Astfel, deși trebuia să se plece în marș la ora 12:30, la ora 13:30 încă liderii sindicali nu ieșiseră de la negocieri. Situația a creat tensiune și în final protestatarii au decis să nu-i mai aștepte pe sindicaliști și au plecat spre Cotroceni scandând „Jos Guvernul!”.

Urmăriţi LIVE TEXT desfăşurarea protestului, cu informaţii şi imagini de la faţa locului oferite de corespodentul SpotMedia.ro:

14:04 – Cei de la începutul coloanei au parcurs deja Bulevardul Titulescu și au urcat pe Podul Basarab. Pe parcurs, mulți oameni au ieșit la geamuri să își arate susținerea.

13:46 – Dascălii și-au pierdut răbdarea cu guvernanții, spun că se simt înșelați și că tot ce au făcut responsabilii politici a fost doar să tragă de timp, sperând că profesorii vor renunța singuri la grevă. Astfel, au apărut inclusiv pancarte care cer demisia ministrului Educației Ligia Deca sau care îi numesc pe decidenți corigenți.

13:30 – Cu o întârziere de o oră, profesorii au plecat în marș spre Cotroceni, fără să mai aștepte rezultatul negocierile de la Palatul Victoria. Oamenii sunt furioși și scandează „Jos Guvernul!”.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

12:58 – Discuțiile de la Palatul Victoria au întârziat programul protestului. La 12:30 trebuia să se plece în marș spre Cotroceni, pe traseul Piaţa Victoriei – Bulevardul Nicolae Titulescu – Pod Basarab – str. Grozăveşti – Bulevardul Geniului – Statuia Leu. Rămâne de văzut dacă marșul va avea loc în continuare, având în vedere că protestul este autorizat până la ora 16:00.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

12:43 – Potrivit estimărilor Jandarmeriei, în Piața Victoriei sunt peste 12.000 de persoane și continuă să vină grupuri mari. Sunt prezenți și studenți și elevi care susțin revendicările dascălilor.

Foto: Spotmedia.ro

12:20 – Manifestanţii fac zgomot infernal cu vuvuzelele, dar nu se strigă nimic.

12:04 – Ca de obicei protestatarii afişează judeţul de unde provin.

11:58 – Manifestanţii au veste galbene cu numele sindicatului Spiru Haret.

Alţii poartă şepci albastre de la FSLI sau se feresc de soare cu umbrele, pentru că sunt peste 30 de grade în Bucureşti la amiază.

11:43 – Pancartele şi mesajele profesorilor sunt foarte inventive:

11:39 – Un cetăţean a venit chiar şi cu o cruce pentru proiectul prezidenţial România Educată:

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema