LIVE 323 de zile de război în Ucraina / 100 de soldați ruși, uciși în Soledar


Orașul Soledar, unde se află și o mină importantă de sare, este punctul fierbinte al luptelor din Donbas, estul Ucrainei. Armata ucraineană a transmis că a ucis 100 de soldați într-un atac cu rachetă asupra orașului, despre care președintele Volodîmîr Zelenski spunea zilele trecute că a fost distrus aproape în totalitate. Ucraina s-a confruntat pe parcursul anului 2022 cu peste 2.000 de atacuri cibernetice, potrivit unor date publicate de Politico. Joi, 12 ianuarie, se împlinesc 323 de zile de război în țara vecină. 

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 323 a războiului din Ucraina: 

10:15 – 100 de soldați ruși ar fi fost uciși în Soledar în urma unui atac cu rachete lansat de armata ucraineană, a transmis conducerea forțelor speciale ucrainene, citate de Kyiv Independent.

10:10 – Peste 2.000 de atacuri cibernetice au lovit Ucraina pe parcursul anului 2022, notează Politico. Peste 300 dintre ele au avut loc asupra sectorului de securitate și apărare, iar peste 400 au țintit organizații implicate în sectoarele comercial, energetic, financiar și de telecomunicații.

10:05 – Eventualele ofensive lansate de Federația Rusă pe parcursul anului ar urma să aibă de suferit, din cauza problemelor de aprovizionare cu muniție, se arată în analiza think-thank-ului american Institute for the Study of War.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Citeste continuarea pe mainnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema