Lindsey Vonn- una dintre cele mai inspiraționale povești din lumea sportului. Diagnosticul cumplit, renașterea din cenușă și aurul olimpic


Sportivii sunt idolatrizați nu numai pentru rezistența fizică și forța lor, ci și pentru perseverența și rezistența mentală. Stilul lor de viață este total diferit de cel al oamenilor obișnuiți. Dietele stricte, orele lungi de antrenament și timpul petrecut departe de familie sunt unele dintre cele mai frecvente sacrificii pe care trebuie să le facă sportivii de top. Pe lângă acestea, există unii sportivi care trebuie să depășească și altfel de provocări, mult mai grele. Iată o poveste de viață, despre suișuri și coborâșuri, despre ambiție și determinare, renaștere din cenușă! 

Cine este Lindsey Vonn? Copilăria și începuturile în sport

Lindsey Vonn este o atletă campioană mondială, de trei ori medaliată la Jocurile Olimpice și cea mai decorată schioare din istorie. La doar 7 ani, Vonn a știut că vrea să devină schioare. La 9 ani, ea și-a anunțat familia că va ajunge într-o zi la Jocurile Olimpice. Născută la data de 18 octombrie 1984, în St. Paul, Minnesota, Lindsey Vonn a devenit una dintre cele mai bune schioare din lume. Crescută în Minnesota împreună cu cei patru frați ai săi, Vonn și-a început ascensiunea spre celebritatea sportivă încă de când era copil, când tatăl ei, fostul schior de competiție Alan Kildow, a pus-o pentru prima dată pe schiuri.

Vonn s-a antrenat la nivel local cu antrenorul Erich Sailer înainte de a se muta la Vail, Colorado, la sfârșitul anilor 1990. În 1999, tânăra de 14 ani a intrat în istorie când a câștigat slalomul la Trofeo Topolino din Italia, devenind prima americancă ce a obținut această onoare.

Vonn a excelat în calitate de concurentă la juniori în următorii câțiva ani și a fost numită în echipa SUA pentru Jocurile Olimpice din 2002 de la Salt Lake City, Utah. În anul următor, ea a câștigat o medalie de argint la Campionatul Mondial de juniori.

Lindsey Vonn a renăscut din cenușă

Vonn este cunoscută pentru sacrificiile fizice și emoționale pe care le-a făcut în drumul ei spre culmile succesului. De-a lungul carierei sale, ea și-a rupt ligamentul încrucișat anterior, și-a fracturat brațul, și-a rupt meniscul și a suferit multiple contuzii. În ciuda acestor provocări, ea și-a dat întotdeauna timp să se recupereze și să-și revină. A fost blândă cu ea și a știut că într-o bună zi se va urca din nou pe schiuri. 

Cu mentalitatea de învingătoare, în 2008, Lindsey a cucerit primul din cele patru campionate generale ale Cupei Mondiale, la care a adăugat titluri la coborâre, Super G și combinată pentru a depăși recordul de 62 de victorii în Cupa Mondială al lui Annemarie Moser-Pröll. 

Doi ani mai târziu, sportiva a obținut o medalie de aur la coborâre la Jocurile Olimpice de iarnă din 2010. A ratat Jocurile Olimpice de iarnă din 2014, din cauza multiplelor accidentări, dar a revenit spectaculos, obținând în cele din urmă o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de iarnă…

Citeste continuarea pe life.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema