Limba română în legislația R.Moldova // Decretul Maiei Sandu, publicat în Monitorul Oficial


Decretul președintelui R.Moldova, Maia Sandu, privind promulgarea legii cu privire la înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația R.Moldova, inclusiv în Constituția R.Moldova, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Documentul prevede ca să fie considerată desuetudinea textului „funcționând pe baza grafiei latine” din articolul 13 din Constituție. De asemenea, în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, autoritățile publice cu competență de adoptare, aprobare sau emitere a actelor normative inferioare legii vor opera modificările ce se impun, potrivit deschide.md.

Proiectul mai prevedere ca Sărbătoarea Națională „Limba noastră”, așa cum este denumită în prezent în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă și în Codul muncii, să se numească „Limba română”.

De menționat că proiectul de lege privind implementarea considerentelor unor hotărâri ale Curții Constituționale a fost votată de Parlament în lectura finală la data de 16 martie.

Zilele trecute, Maia Sandu a promulgat legea respectivă, menționând că aceasta confirmă un adevăr istoric și incontestabil: limba de stat a Republicii Moldova este cea română.

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ofensiva Rusiei pare să se clatine. Trupele ucrainene pregătesc contraatacul

Urmatoarea stire

Bloomberg: Apple plănuiește să investească un miliard de dolari pe an în producția de filme. Acestea urmează să fie lansate în cinematografe, pentru a atrage mai mulți abonați către serviciul de streaming al companiei.

Stiri pe aceeasi tema