„Libertate”, în TIFF Oradea. „Să analizăm voma din trecut dacă vrem să avem un fel de șansă la reabilitare, ca neam”Unul dintre cele mai așteptate filme din TIFF Oradea 2023, Libertate, în regia lui Tudor Giurgiu, a fost proiectat la Teatrului Regina Maria, în prezența unui public interesat care a umplut sala.

În primele rânduri a luat loc și Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, „camuflat” cu o bască albă, alături de partenera sa, împreună cu city managerul Mihai Jurca.

Pentru Oradea, filmul are o însemnătate specială, dată fiind prezența a trei actori orădeni în distribuție – Răzvan Vicoveanu și Petre Ghimbășanu – în rolurile unor cadre ale Miliției, prinse în haosul de după 22 Decembrie 1989, la Sibiu, și Elvira Râmbu – cea care o întruchipează pe centralista Victorița.

Filmul prezintă un episod mai puțin cunoscut din Revoluția din `89, un abuz de putere al comandantului unității militare din Sibiu, colonelul Aurel Dragomir, care a arestat de-a valma peste 500 de persoane – cadre ale Securității și…

Citeste continuarea pe www.bihon.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema