Legendarul sportiv Bobby Hull a muritLegendarul jucător de hochei pe gheaţă al anilor ’60, Bobby Hull, a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, a anunţat fosta sa echipă Chicago Blackhawks, informează AFP.

Bobby Hull este primul jucător din liga profesionistă nord-americană (NHL) care a marcat peste 50 de goluri într-un sezon. Bobby Hull a fost cunoscut drept ”Golden Jet” din cauza părului său blond și a vitezei pe care o avea pe gheață.

”Hull face parte dintr-un grup de elită de jucători care au avut un impact istoric asupra clubului nostru de hochei”, au spus cei de la Blackhawks într-un comunicat, potrivit The Guardian.

”Generaţii de cetăţeni din Chicago au fost fascinate de şutul său unic, de viteza pe gheaţă şi de calităţile de coordonator ale lui Bobby”, a scris Chicago Blackhawks pe Twitter.

Bobby Hull  – 1.063 de meciuri, a înscris 610 goluri şi a realizat 560 de pase decisive

În 17 sezoane, între care 15 la Chicago Blackhawks, legendarul jucător a disputat 1.063 de meciuri, a înscris 610 goluri şi a realizat 560 de pase decisive, conform site-ului oficiala al NHL.

”Nu a mai existat un alt marcator la fel de prolific în tot hocheiul. Când Bobby Hull se pregătea să execute un şut, toţii fanii NHL se ridicau în picioare, iar portarii adverşi se pregăteau”, a spus comisarul NHL, Gary Bettman, într-un comunicat referitor la fostul superstar.

Bobby Hull a câştigat de două ori trofeul pentru cel mai bun jucător al sezonului (MVP) în 1964-1965 şi 1965-1966 şi apoi un altul pentru cel mai bun marcator din NHL.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema