Legea care permitea numirea unor amatori la șefia Portului Constanța, retrimisă de președintele Iohannis la Parlament, a devenit și mai permisivă


O lege care permitea numirea la conducerea Portului Constanța a unor persoane fără experiență în domeniu, promovată de PSD, a fost modificată luni de coaliția PSD-PNL-UDMR în comisiile raportoare din Camera Deputaților și a devenit și mai laxă, potrivit informațiilor G4Media.

Președintele Klaus Iohannis a retrimis legea la Parlament în 28 noiembrie, invocând tocmai relaxarea condițiilor pentru numirea conducerii la șefia unei companii strategice precum Portul Constanța.

Or, în timpul dezbaterilor de luni, parlamentarii Puterii au relaxat și mai mult condițiile, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Astfel, în locul cerinței inițiale ca membrii selectați ai organelor de conducere din porturi să aibă minimum 5 ani de experiență în administrarea sau managementul unor entități din transport ori logistică, parlamentarii au introdus condiția ca aceștia să aibă minimum un an de experiență.

Raportul comisiilor avizatoare va intra la votul final în plenul Camerei Deputaților, care e cameră decizională, după care merge la promulgare la președintele Iohannis. Singura cale de atac a președintelui este sesizarea CCR.

Legea pentru aprobarea OUG 160/2020 introducea în legislație noi criterii pentru numirea de administratori și directori la porturile controlate de statul român, miza reală fiind controlul asupra Portului Constanța.

Portul Constanța este considerat infrastructură strategică pentru România și este controlat de Ministerul Transporturilor și administrația locală.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Explicații inedite despre motivele pentru care Croația intră în Schengen și noi nu

Urmatoarea stire

Ministrul Afacerilor Externe, în vizită oficială la Chișinău: România va fi alături mereu de Republica Moldova

Stiri pe aceeasi tema