Lamborghini introduce treptat săptămâna de lucru de patru zile. La uzina din Italia, angajații vor avea program redus, deocamdată doar două săptămâni pe lună, dar vor primi și o creștere a salariilor odată cu scurtarea programului.


Constructorul auto a ajuns la un acord numit “istoric” cu sindicatele, potrivit căruia angajații uzinelor din Bologna vor avea cel puțin două săptămâni pe lună de program de patru zile și vor beneficia și de o creștere a salariului. 

Mai multe companii europene au experimentat sau au trecut deja la o săptămână de lucru de patru fără a tăia salariile, dar este pentru prima dată când aceasta este dublată de o creștere a salariilor. Acest lucru este posibil pe fondul unor rezultate record obținute de Lamborghini, pe primele nouă luni ale anului – compania, deținută de grupul Volkswagen, a depășit două miliarde de euro în încasări, ca urmare a succesului modelelor Urus și Huracan. La fel ca și alți producători auto, Lamborghini vrea să renunțe la modelele pe benzină și diesel, urmând să introducă un model electric până în 2028.

În februarie, 56 din 61 de companii din Marea Britanie, care au testat săptămâna de lucru de…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema