La Tulcea a fost inaugurat Memorialul Ivan Patzaichin


Memorialul ÔÇ×Ivan PatzaichinÔÇŁ, amplasat pe faleza municipiului Tulcea, a fost inaugurat oficial vineri sear─â, o lucrare la care au contribuit cinci arti┼čti, prieteni ai canoistului rom├ón.

Cei cinci arti┼čti sunt Mircea Cantor, Virgil Scripcariu, Teodor Graur, Dan Vezentan, Gyarfas Olah.

Ansamblul arhitectonic a fost realizat de Asocia╚Ťia ÔÇ×Ivan Patzaichin ÔÇô Mila 23ÔÇť, Consiliul Jude╚Ťean Tulcea ╚Öi Prim─âria Municipiului Tulcea ├«n amintirea marelui campion olimpic n─âscut ├«n jude╚Ťul Tulcea.

La evenimentul de vineri sear─â au mai participat pre┼čedintele Comitetului Olimpic ┼či Sportiv Rom├ón, Mihai Covaliu, Laszlo Borbely, consilier de stat, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabil─â, dar ┼či cei care au contribuit la realizarea ansamblului arhitectonic.

Multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a decedat în 2021, la vârsta de 71 de ani.

ÔÇ×Memorialul reprezint─â o lucrare izvor├ót─â dintr-un efort colaborativ g├óndit ┼či realizat de creatori contemporani care ├«l cuno┼čteau ├«ndeaproape ┼či ├«l apreciau infinit pe Ivan. Acest ansamblu ofer─â un prilej de amintire a momentelor cheie din via┼úa ┼či cariera lui Ivan Patzaichin, filtrate de sensibilitatea arti┼čtilor. ├Än acela┼či timp, acesta va avea ┼či un rol utilitar, marc├ónd ÔÇ×poarta de intrareÔÇŁ ├«n Delta Dun─ârii ┼či reprezent├ónd punctul de pornire pentru turi┼čtii care viziteaz─â Delta cu caiacul sau cu alte b─ârci cu v├ósleÔÇŁ, a transmis Consiliul Jude┼úean Tulcea.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema