Klaus Iohannis, la funeraliile reginei Elisabeta a II-a: „Îmi exprim compasiunea pentru această mare pierdere”

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat compasiunea, după participarea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, pentru „această mare pierdere”, potrivit Agerpres.

„După ce am participat la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a, exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru aceasta mare pierdere”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Două minute de reculegere au fost păstrate în memoria reginei Elisabeta a II-a, în Abaţia Westminster din Londra şi în tot restul Regatului Unit, la finalul slujbei religioase pentru funeraliile regale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În cadrul ceremoniei religioase, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, a adus un omagiu reginei Elisabetei a II-a, ”o viață dedicată în slujba naţiunii şi a Commonwealth-ului”.

„Într-un discurs cunoscut, pronunţat cu ocazia împlinirii vârstei sale de 21 de ani, Majestatea Sa a declarat că întreaga ei viaţă va fi dedicată în slujba naţiunii şi a Commonwealth-ului (organizaţie care reuneşte numeroase foste colonii britanice – n.r.). Rareori o promisiune a fost atât de bine respectată”, a declarat arhiepiscopul de Canterbury.

blank

După ieşirea din Abaţia Westminster, unde au fost prezenţi șefi de stat, de guverne și demnitari sosiţi din întreaga lume, procesiunea s-a îndreptat spre Arcul Wellington din Hyde Park, Londra.

blank

De acolo, sicriul reginei Elisabeta a II-a este condus acum la Castelul Windsor, pentru slujba de înmormântare.

Citeste continuarea pe eurostiri.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Chiar dacă tot mai mulți americani mor, Joe Biden a declarat ‘încheiată’ pandemia de Covid-19 în SUA

Urmatoarea stire

​Press report: ​Ce temperatură va fi în biroul lui Iohannis la iarnă. Factură la curent de 33.000 de lei pentru o familie din Sibiu. Vând festival, accept variante. A fost arestat cel mai mare „spălător” de bani din lume

Stiri pe aceeasi tema