Klaus Iohannis, despre propunerile pentru șefia DNA și a PÎCCJ: „Vor ajunge la mine și voi lua o decizie corespunzătoare”Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că apreciază faptul că Ministerul Justiţiei a decis din timp să facă propunerile pentru șefia DNA și a Parchetului General și că aceste propuneri „vor ajunge la mine și voi lua o decizie corespunzătoare”.

Am auzit de anunțul ministrului Justiției de astăzi. Este un pas important într-o direcție pe care cu toții ne-o dorim bună. Este vorba de scoaterea la concurs a celor trei posturi de la Parchetul General, DNA și DIICOT, conducerile acestor parchete, în conformitate cu noile legi ale justiției și la termen. S-au organizat interviurile la minister și ministrul a anunțat opțiunile care au reieșit de acolo. Urmează, evident, următorul pas, care este la CSM, după care propunerile vor ajunge – dacă sunt agreate de CSM, desigur – vor ajunge la mine și voi lua o decizie corespunzătoare. Nu cred că se pune problema să evaluăm dacă trebuia schimbat sau nu trebuia schimbat. Este o procedură de la zero, cum se spune, candidații s-au înscris, au fost evaluați de specialiști și aici suntem în momentul de față. Apreciez însă că ministerul a lucrat foarte corect anunțând din timp aceste concursuri și ținându-se de agenda stabilită. Este un lucru important pentru noi toți”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat luni la Luxemburg dacă e cazul să fie schimbate conducerile parchetelor.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat luni propunerile pentru funcţiile de procuror general şi de procuror şef al DNA, acestea fiind Alex Florin Florenţa şi, respectiv, Marius Ionuţ Voineag. Propunerea pentru funcţia de procuror şef al DIICOT va fi anunţată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor. Decizia finală urmează să fie luată preşedintelui Klaus Iohannis.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Semiluna Roșie din Turcia, criticată pentru că a vândut corturi după cutremur și nu a donat: „Să vă fie rușine”

Urmatoarea stire

Video| Tornadele fac ravagii în SUA: cel puțin 10 persoane rănite; pene de electricitate, clădiri distruse și vehicule răsturnate

Stiri pe aceeasi tema