Klaus Iohannis a convocat liderii coaliției la Cotroceni pentru a discuta pe tema crizei din educațiePreședintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri la Palatul Cotroceni pe liderii coaliției de guvernare pentru a discuta despre soluționarea grevei din educație, a transmis surse politice, care adaugă că este posibil ca la final să fie semnat un acord politic privind revendicările salariale ale celor din educație.

Sindicaliștii, nemulțumiți de ofertele primite până acum

Pe agenda întâlnirii ar urma să se afle și rotația la guvernare, având în vedere că premierul Nicolae Ciucă nu și-a depus încă mandatul, pentru a soluționa criza din educație, conform News.ro.
Liderii sindicali au avut întâlniri și marți la Palatul Victoria și Cotroceni, cu președintele Iohannis, dar au fost nemulțumiți de rezultatul discuțiilor, drept urmare sindicaliștii au anunțat că greva va continua.

Iohannis garantează încheierea unui acord politic privind revendicările salariale

Iohannis a anunțat, marți, după discuțiile cu sindicatele din educație și în urma celui mai amplu protest dintre cele organizate de sindicaliștii din educație în ultimele opt zile, că greva trebuie oprită deoarece sunt în joc mediile elevilor care trebuie încheiate și desfășurarea examenelor naționale. Șeful statului a declarat că garantează încheierea unui acord politic referitor la revendicările salariale ale celor din educație.
Președintele României a îndemnat toate părțile implicate în dialogul instituțional să dea dovadă de responsabilitate și flexibilitate în procesul de negociere și să înțeleagă că este necesar echilibrul între solicitările profesorilor și resursele disponibile.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema