[ditty id=108033]

Kirilo Budanov, șeful serviciului secret militar din Ucraina: Marea ofensivă a Ucrainei va începe în martie


„Putin este bolnav în fază terminală. El va muri înainte ca războiul să se termine și va avea loc un transfer de putere”, a declarat Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații Militare ucrainean, într-un interviu pentru postul american ABC.

Președintele rus Vladimir Putin ar trebui să se pregătească pentru mai multe atacuri în interiorul țării sale în noul an. Avertismentul a fost lansat de cel mai înalt oficial al serviciilor de informații militare din Ucraina într-un interviu difuzat miercuri.

Kirilo Budanov a declarat că se așteaptă ca luptele să se încingă cel mai mult în luna martie. Budanov susține că Ucraina face planuri pentru o ofensivă militară în primăvară.

Kirilo Budanov a declarat că vor exista lovituri “din ce în ce mai adânci” în interiorul Rusiei. Acesta nu a precizat dacă Ucraina se va afla în spatele viitoarelor atacuri. „Aceasta va fi perioada când vom asista la eliberarea mai multor teritorii și vom provoca și mai multe înfrângeri finale Federației Ruse. Acest lucru se va întâmpla în întreaga Ucraină, din Crimeea în Donbas”.

Avertizarea sa vine la doar câteva săptămâni după ce au avut loc explozii la baza aeriană rusă Engels și la baza Dyagilevo din regiunea Ryazan. Atacurile au fost atribuite de Rusia Ucrainei. Dar Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru aceste atacuri. Dar Budanov a declarat că a fost “bucuros să vadă” atacul de la Engels.

Seria de explozii i-a cutremurat pe unii oficiali ruși, aceștia ridicând semne de întrebare cu privire la faptul că Ucraina a devenit îndrăzneață și provoacă daune în interiorul Rusiei. În acest timp, războiul lui Putin, care va împlini în curând un an a eșuat. De asemenea, ridică semne de întrebare dacă Rusia este capabilă să oprească atacurile ucrainene.

Perspectiva că Ucraina ar putea fi dispusă să își extindă atacurile în interiorul teritoriului rusesc în zilele următoare ar putea marca o nouă escaladare a războiului cu. Kievul acționează din ce în ce mai îndrăzneț împotriva Rusiei chiar pe teritoriul țării invadatoare.

Citește și: Dezastru pentru armata lui Putin în ultima lună a anului trecut: 17.280 de soldați ruși lichidați, 192 de rachete doborâte

Avertismentul lui Kirilo Budanov vine în contextul în care Rusia se confruntă cu o serie de eșecuri militare în interiorul Ucrainei

Un atac împotriva unei clădiri din Makiivka, aflată sub control rusesc în interiorul Ucrainei, care a ucis zeci de soldați ruși, conform oficialilor de la Kremlin (ucrainenii estimează sute de victime n.r.), a făcut ca Moscova să caute un țap ispășitor, inclusiv utilizarea telefoanelor mobile de către trupele rusești. Iar în urma contraofensivei din partea Ucrainei, trupele rusești s-au retras din mai multe regiuni din interiorul Ucrainei în ultimele luni. Între timp, armata rusă s-a confruntat cu o serie de probleme interne, de la cele logistice la lupte interne.

Atât forțele rusești, cât și cele ucrainene continuă să ducă atacuri una împotriva celeilalte. Însă forțele ruse au început să își mute o parte din forțele lor din Bakhmut, după ce nu au reușit să cucerească orașul timp de luni de zile, potrivit The Wall Street Journal.

Interviu Kirilo Budanov anticipează un transfer de putere la Moscova și dispariția fizică a lui Putin din cauza cancerului:

Reporter ABC News: Este Putin bolnav în fază terminală?

Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații din ministerul ucrainean al Apărării: „Desigur”.

Reporter ABC News: Este?

Kirilo Budanov: „Da. Este de foarte multă vreme”.

Reporter ABC News: Când credeți că va muri?

Kirilo Budanov: „Cred că foarte repede, sper”.

Reporter ABC News: Dacă moare, ce înseamnă asta? Cineva îi ia locul?

Kirilo Budanov: „Da, înlocuire, transfer al puterii”.

Reporter ABC News: Deci moartea lui Putin nu înseamnă neapărat sfârșitul acestui război?

Kirilo Budanov: „Acest război ar trebui sfârșit înainte de moartea lui”.

Reporter ABC News: De ce este bolnav, cancer?

Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații din ministerul ucrainean al Apărării: „Da, noi credem că este cancer”.

Reporter ABC News: De ce credeți că este bolnav?

Kirilo Budanov: „E foarte simplu, o știm. O știm din surse umane”.

Reporter ABC News: Surse umane apropiate de Putin?

Kirilo Budanov: „Da”.

Directorul CIA William Burns, spunea în iulie 2022 că nu există informaţii că Vladimir Putin este instabil sau că are o sănătate şubredă. “Există o mulţime de zvonuri despre sănătatea preşedintelui Putin. Din câte putem spune, este prea sănătos”, a spus Burns.

Îți recomandăm:

Mark Galeotti: Războiul Rusiei în Ucraina a fost bazat pe un calcul eronat

cuvinte cheie: Kirilo Budanov

Citeste continuarea pe project-e.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Prinţul Harry a recunoscut că s-a drogat cu cocaină şi ciuperci halucinogene. Apoi s-a certat cu un coş de gunoi!

Urmatoarea stire

Microsoft relansează propriul motor de căutare Bing care va avea la bază ChatGPT

Stiri pe aceeasi tema

Birouri – Piața, sub presiune

Piața de birouri traversează o perioadă de stagnare în România, înregistrând valori ale cererii similare cu cele din…