Kiril Budanov vorbește despre dezastrul de la barajul Kahovka. Mesajul interceptat de ucraineni cu 30 de minute înaintea exploziei


Marti, 20 Iunie 2023, ora 20:22

201 citiri

Rușii au produs în mod deliberat cel mai mare dezastru provocat de om din Ucraina FOTO Twitter

Șeful spionajului militar ucrainean (GUR), Kirill Budanov, a spus că înaintea exploziei de la hidrocentrala Kahovka a fost înregistrat prin radio un ordin către armata rusă, privind părăsirea teritoriul stației.

Federația Rusă a produs în mod deliberat cel mai mare dezastru provocat de om din Ucraina.

Cu doar o jumătate de oră înainte de distrugerea hidrocentralei Kahovka, ofițerii de informații ucraineni au reușit să intercepteze comanda transmisă invadatorilor prin radio pentru a părăsi teritoriul hidrocentralei.

„(Unității – n.red.) i s-a spus să împacheteze și să părăsească această zonă foarte repede. În același timp, acolo era un grup de forțe speciale ”, a comentat el.

În același timp, alte unități ruse din apropiere nu au fost informate cu privire la planurile conducerii militare, așa că viitura a luat prin surprindere pe mulți.

Anterior, Maxar a primit imagini din satelit ale centralei hidroelectrice Kahovka, care a fost aruncată în aer de armata rusă. Există o versiune conform căreia Moscova ar fi vrut să submineze o mică parte a barajului pentru a crea dificultăți forțelor armate ale Ucrainei înainte de viitoarea ofensivă, dar planul a eșuat, iar hidrocentrala a fost complet distrusă.

Jurnaliștii New York Times scriu că barajul hidrocentralei a fost construit în vremea sovietică, așa că Moscova avea toate schițele necesare, unde existau informații despre locurile cele mai vulnerabile ale construcției din punct de vedere tehnic.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema