Kevin McCarthy este noul președinte al Camerei Reprezentanților. A făcut mari concesii susținătorilor lui Donald TrumpKevin McCarthy a fost ales președinte al Camerei Reprezentanților din SUA, după ce a făcut concesii ample unui grup de adepți ai liniei dure de dreapta care au ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea partidului de a guverna.

Californianul în vârstă de 57 de ani a suferit o ultimă umilință atunci când reprezentantul Matt Gaetz s-a abținut de la vot, înainte de miezul nopții, provocând o încăierare în care colegul său republican Mike Rogers a trebuit să fie îndepărtat fizic, relatează Reuters.

Victoria lui McCarthy în cel de-al 15-lea tur de scrutin pune capăt celei mai profunde disfuncții din Congres din ultimii 160 de ani, dar a ilustrat în mod clar dificultățile cu care se va confrunta în conducerea unei majorități înguste și profund polarizate.

El a câștigat în cele din urmă la o diferență de 216-211. El a putut fi ales cu voturile a mai puțin de jumătate dintre membrii Camerei doar pentru că cinci membri din propriul partid și-au retras voturile – nu l-au susținut pe McCarthy ca lider, dar nici nu au votat pentru un alt candidat.

McCarthy a fost de acord cu o solicitare a adepților liniei dure, care au cerut ca orice deputat să poată cere în orice moment înlăturarea sa. Acest lucru va reduce drastic puterea pe care o va deține atunci când va încerca să adopte legi în probleme critice, inclusiv finanțarea guvernului, abordarea plafonului iminent al datoriei națiunii și alte crize care pot apărea.

Performanțele mai slabe decât se așteptau ale republicanilor în alegerile de la mijlocul mandatului din noiembrie i-au lăsat pe aceștia cu o majoritate restrânsă de 222-212, ceea ce a conferit o putere supradimensionată adepților liniei dure de dreapta care s-au opus conducerii lui McCarthy.

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mesaje de Sfântul Ioan 2023: ”Un ocean de sănătate, Un munte de noroc, Un camion cu bani, Si un sincer: La mulţi ani, Ioane!”

Urmatoarea stire

America, în stare de ŞOC! Un copil de numai 6 ani a scos ARMA şi a tras, la şcoală!

Stiri pe aceeasi tema