Juventus risc─â retrogradarea din Serie A


După ce a fost deja penalizată cu 15 puncte din cauza scandalului legat de păcălirea Fiscului italian, Juventus poate merge și mai departe și riscă să ajungă din nou în Serie B, cum s-a întâmplat și în 2006.

B─âtr├óna Doamn─â se afl─â ├«n centrul unui nou scandal ├«n Italia, de data aceasta el fiind legat de pandemia de coronavirus, mai exact legat de felul ├«n care torinezii ╚Öi-au pl─âtit angaja╚Ťii din momentul ├«n care pandemia de coronavirus a izbucnit, ├«n prim─âvara anului 2020.

Ce s-a ├«nt├ómplat mai exact atunci este c─â oficialii celor de la Juve ajunseser─â la un acord cu proprii angaja╚Ťi ca ace╚Ötia s─â renun╚Ťe la salarii pe 4 luni, urm├ónd a fi astfel economisite 90 de milioane de euro. Dar, ├«n fapt, angaja╚Ťii au renun╚Ťat la doar o lun─â de salarizare, iar Juventus a ├«ncheiat acorduri private cu ace╚Ötia pentru ca celelalte trei salarii s─â fie pl─âtite ├«n urm─âtoarele sezoane, scrie France24.

Suma economisit─â ar fi una ├«n jurul a 30 de milioane de euro, iar aceste opera╚Ťiuni fictive din punct de vedere financiar ar fi avut loc dou─â sezoane la r├ónd, 2019 – 2020 ╚Öi 2020 – 2021.

A╚Öadar, Juve este acuzat─â acum c─â nu a prezentat o situa╚Ťie financiar─â corect─â a clubului. Iar din punct de vedere sportiv ar fi ├«n contradic╚Ťie cu articolul 31 din Codul Penal. care reglementeaz─â ÔÇ×├«nc─âlc─ârile ├«n materie de gestiune ╚Öi economieÔÇŁ. Iar ├«n paragraful 3 din acela╚Öi articol se citeaz─â: ÔÇ×Clubul care ├«ncheie acorduri cu membrii s─âi sau le pl─âte╚Öte cotiza╚Ťii, bonusuri sau indemniza╚Ťii cu ├«nc─âlcarea prevederilor federale ├«n vigoare poate fi pedepsit cu amend─â de p├ón─â la trei ori suma convenit─â sau pl─âtit─â ilegal, la care se poate ad─âuga penalizarea cu unul sau mai multe puncte ├«n clasament. Societatea care, prin falsificarea documentelor sale contabile sau administrative sau prin orice alt─â activitate ilicit─â sau evaziv─â, ob╚Ťine dreptul de a participa ├«ntr-o competi╚Ťie la care nu ar fi putut fi admis─â ├«n baza prevederilor ├«n vigoare, ar putea fi retrogradat─âÔÇŁ, anun╚Ť─â ╚Öi cotidianul Gazzetta dello Sport.

Rămâne de văzut când și cum se vor lua alte măsuri punitive împotriva celor de la Juve, care acum au căzut pe 12 în clasamentul Serie A, departe de cupele europene după scăderea celor 15 puncte.

D.A.

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Probleme pe DN 1, din cauza c─âderilor de pietre

Urmatoarea stire

Pariul pierdut de Nicolae Halep ├«n fa╚Ťa Simonei o s─â ├«l b├óntuie toat─â via╚Ťa. Ce trebuie s─â fac─â p├ón─â c├ónd se retrage Simona

Stiri pe aceeasi tema