Jurământ cu mai puțini militari, la Baza Aeriană de la Boboc. Tinerii, descurajați de războiul din Ucraina


Tinerii nu mai sunt atrași de cariera militară ca-n alți ani, deși oferă stabilitate și un venit substanțial. Pare că situația dificilă din spațiul ex-sovietic ar fi cauza principală. Este pentru prima oară în istoria Bazei Aeriene de la Boboc, din județul Buzău, când rămân multe locuri neocupate pentru subofițeri și maiștri militari.

Au fost momente emoționante, în Baza Aeriană Boboc, județul Buzău. Un număr de 120 de elevi din cadrul Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri au depus jurământul militar.

După zece săptămâni de instrucție intensivă, cei 120 de elevi ai școlii militare au avut parte de un moment de neuitat: depunerea jurământului față de patrie. Au defilat pentru prima dată în calitate de militari ai forțelor aeriene române.

Emoții au fost atât din partea elevilor cât și a celor care au asistat la depunerea jurământului. Tinerele absolvente au fost așteptate cu flori și au primit îmbrățișări din partea celor dragi.

Din păcate, uniforma militară nu mai este dorită de tineri. În acest an, pentru prima dată nu au fost ocupate integral toate locurile din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. Una dintre explicații ar fi situația geopolitică și războiul care se desfășoară în aceste momente lângă granițele României.

„La subofițeri au rămas 13 locuri neocupate. La profilul maiștri militari, au rămas 38 de locuri, din 130, cu toate că armata și forțele aeriene oferă un venit constant și sigur. Se pare că situația internațională este cauza. Avem speranțe că a fost doar un an izolat.”, declară comandor Ștefan Daniel Cotigă, comandant Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

Pe durata depunerii jurământului, mai multe aparate de zbor au survolat la mica înălțime unitatea militară.

Citeste continuarea pe stiridebuzau.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

FOTO / Atenţie şoferi! Un nou sens giratoriu a apărut în Braşov

Urmatoarea stire

Ce este Roxadustat, substanța la care a ieșit pozitivă Simona Halep, în urma testului anti-doping

Stiri pe aceeasi tema