Joe Biden își va rosti astăzi discursul anualAdunarea Generală a ONU, la New York – Potrivit unui proiect de declarație, ce va fi adoptat, statele membre se vor angaja să acționeze de urgență pentru a transpune în realitate planul de acțiune pentru oameni, planete, prosperitate și parteneriat pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă, scrie Rador.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, își va rosti astăzi discursul anual în fața Adunării Generale a ONU. El dorește extinderea numărului membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate, pentru a contracara Rusia și China. O parte substanțială a discursului liderului american va fi dedicată războiului din Ucraina. De altfel, el îl va primi joi la Casa Albă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care va fi printre primii lideri care se vor adresa în deschiderea sesiunilor de astăzi ale Adunării Generale a ONU, iar mâine va vorbi în fața Consiliului de Securitate, într-o sesiune dedicată Ucrainei.

De la Adunare vor lipsi unii dintre principalii șefi de stat sau de guvern. Marea Britanie și Franța au decis anul acesta să trimită la New York delegații de al doilea nivel. Rusia și China își vor trimite, de asemenea, miniștrii de externe în fruntea delegațiilor.

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema