Joe Biden amenință Rusia cu „costuri economice suplimentare rapide și severe” în cazul anexării unor părți din Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, vineri, la San Francisco, cu antreprenori români din Silicon Valley, pe care i-a îndemnat să îi prezinte lecții pe care România le-ar putea folosi în dezvoltarea sa.

“Am un singur obiectiv cu vizita mea pe Coasta de Vest: să întâlnesc oameni din comunitatea de români. Nu am obiective politice aici şi nici nu mi-am propus să intru în relaţii bilaterale, asta facem mai mult pe Coasta de Est. Am vrut să mă întâlnesc cu oameni de afaceri, oameni din cercetare din comunitatea românească pentru a vă asculta. Nu am niciun fel de lecţii să vă dau, dar poate aveţi dumneavoastră unele lecţii care ne-ar folosi. Sunteţi (…) oameni de succes şi chiar mă interesează să ştiu ce ar trebui să se întâmple ca acest succes al dumneavoastră să se fi întâmplat în România sau să se întâmple altora în România. Nu vreau sub nicio formă să chestionez motivaţiile dumneavoastră pentru care aţi plecat din România. Asta este chestiunea fiecăruia, dar cu siguranţă există câteva zone unde puteţi să ne spuneţi cum credeţi că ar fi fost bine să funcţioneze lucrurile în România”, a spus Iohannis, la întâlnirea cu antreprenorii români din Silicon Valley, informează Agerpres.

 

El a amintit de proiectul “România Educată”.

“După părerea mea, fără un tineret bine educat şi bine pregătit pentru piaţa muncii, pentru învăţământ, pentru cercetare România nu are niciun fel de şanse. Suntem o ţară cu o problemă demografică gravă, populaţia îmbătrâneşte, suntem tot mai puţini şi ca să rămânem în top trebuie să fim tot mai performanţi, or, tot mai performanţi se poate doar tot mai bine pregătiţi, dar evident continuarea educaţiei este integrarea în piaţa muncii şi este clar că scopul unei educaţii de foarte bună calitate este ca fiecare român să-şi găsească locul potrivit şi să aibă succes în munca pe care o depune şi în varianta cea mai bună să-i şi placă ceea ce face”, a afirmat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a condus, în perioada 20-21 septembrie 2022, delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care are loc la New York, Statele Unite ale Americii.

Reprezentând România pentru a șasea oară la lucrările celui mai mare for politic la nivel global, șeful statului a susținut un discurs în plenul Adunării Generale, unde a denunțat războiul ilegal declanșat de Rusia, un membru permanent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, împotriva Ucrainei, a salutat “solidaritatea excepțională” a multor țări ale lumii cu acest “membru suveran” al ONU și victimă a agresiunii și a anunțat că România va continua să sprijine Ucraina și pe cetățenii săi care luptă inclusiv pentru valorile și democrația noastre.

Vorbind la New York în cadrul lucrărilor celei de-a 77-a Adunări Generale a Națiunilor Unite care este marcată de o lume asediată de crize precum războiul din Ucraina, catastrofe climatice şi insecuritate alimentară, șeful statului și-a concentrat intervenția națională asupra consecințelor dramatice ale războiului pornit de Federația Rusă, care sunt globale și nu se rezumă doar la perspectiva securității. El a pledat pentru investiții strategice în energie nucleară, surse regenerabile și hidrogen, cu scopul de a combate utilizarea energiei ca șantaj. De asemenea, el a cerut gestionarea “fără întârziere” a conflictelor prelungite din regiunea Mării Negre pe fondul războiului împotriva Ucrainei.

Astfel, președintele a făcut un apel la unitate și la sprijin pentru pace, afirmând că “răspunsul nostru, în special la acest război, va modela viitorul nostru comun”.

Iohannis a luat parte, la invitația președintelui Consiliului European, a președintelui Senegalului, a premierului Spaniei și a secretarului de stat al SUA, la Summitul global dedicat securității alimentare, unde a denunțat faptul că “Rusia folosește alimentele ca armă” și a evidențiat contribuția țării noastre, în contextul în care “60% din exporturile de cereale ale Ucrainei au tranzitat deja România”.

De asemenea, la inițiativa șefului statului, România a co-prezidat una dintre sesiunile Summit-ului ONU privind transformarea educației.

Joi și vineri, președintele Iohannis s-a aflat la San Francisco, unde s-a întâlnit cu comunitatea de români de pe coasta de Vest a SUA și cu antreprenori români din Silicon Valley.

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

WhatsApp face o Schimbare URIASA pentru Telefoanele Android Acum

Urmatoarea stire

Modificări ale regulilor de circulație rutieră, dar și pietonală în intersecția de tip giratoriu din Burdujeni

Stiri pe aceeasi tema