Joe Biden a venit într-o vizită-surpriză la Kiev. Plimbare prin…


Președintele Joe Biden a ajuns luni dimineață într-o vizită-surpriză la Kiev, informează The Guardian.

The New York Times relatează că președintele american Joe Biden a sosit la Kiev după o călătorie de o oră cu trenul de la granița cu Polonia. Acesta s-a plimbat în capitala Ucrainei alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, iar cei doi au vizitat mănăstirea Sfântul Mihail în timp ce în oraș răsuna un avertisment de raid aerian, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Fermierii români, sub asaltul cerealelor din Ucraina, au un mare deficit de cash refuzând să vândă la preț infim stocurile uriașe. Risc de producții mai mici în acest an. “Situație fără precedent în ultimii zeci de ani.”

The New York Times descrie vizita ca fiind “o demonstrație a hotărârii administrației sale de a susține Ucraina în fața invaziei Rusiei, în condițiile în care se împlinește un an de la această agresiune.

„Vizita la Kiev s-a desfășurat în secret din cauza preocupărilor legate de securitate. Joe Biden a plecat de la Washington fără atenție publică, după ce el și soția sa au luat cina în oraș, la un restaurant, sâmbătă seara, un fapt extrem de rar. Biden urma să ajungă la Varșovia marți dimineața pentru o vizită de două zile, iar oficialii au negat în mod repetat că ar exista alte planuri pe care le-ar putea anunța cu privire la o deplasare în Ucraina în timp ce se află acolo. Într-adevăr, Casa Albă a publicat duminică seară un program public pentru ziua de luni care arăta că președintele ar fi încă la Washington și ar urma să plece seara spre Varșovia, când, de fapt, el era deja la jumătate de lume distanță”, scrie NYT.

Este prima sa deplasare în această țară de la începutul invaziei Rusiei, în urmă cu aproape un an, și este o surpriză, în condițiile în care Casa Albă anunțase că președintele nu are de gând să meargă și în Ucraina, cu ocazia deplasării sale în Polonia. Se vehicula însă că președintele Volodimir Zelenski – care a fost la Washington în decembrie – ar putea să vină în Polonia pentru o întâlnire cu Joe Biden.

Apariția lui Biden la Kiev este o demonstrație de susținere pentru Ucraina care vine într-un moment critic al conflictului, în timp ce Rusia se pregătește pentru o așteptată ofensivă de primăvară, notează CNN. 

Citeste continuarea pe www.profit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema