Jeff Bezos critică apelul lui Biden care cere ca benzinăriile să reducă preţurile

  • Joe Biden a cerut companiilor să reducă preţurile la benzină, care au crescut vertiginos în multe părţi ale ţării.
  • Bezos a scris pe Twitter că inflaţia este o problemă mult prea importantă pentru ca White House să continue să facă astfel de declaraţii.
  • În luna mai, el l-a acuzat pe Biden că a indus publicul în eroare şi a dat vina pe administraţia sa pentru o creştere a inflaţiei.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi-a reluat disputa cu Casa Albă. A treia cea mai bogată persoană din lume îl critică pe preşedintele Joe Biden pentru că a cerut companiilor care administrează benzinării să reducă preţurile, potrivit Reuters.

Într-un tweet de sâmbătă, Biden a afirmat că „suntem în vremuri de război şi de pericol global” şi a cerut companiilor să reducă preţurile la benzină, care au crescut vertiginos în multe părţi ale ţării.

„Reduceţi preţul pe care îl practicaţi la pompă pentru a reflecta costul pe care îl plătiţi pentru produs. Şi faceţi-o acum”, a spus preşedintele.

La scurt timp după aceea, Bezos a scris pe Twitter: „Ouch. Inflaţia este o problemă mult prea importantă pentru ca White House să continue să facă astfel de declaraţii. Este fie o direcţionare greşită directă, fie o neînţelegere profundă a dinamicii de bază a pieţei”, a spus Bezos.

Duminică, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a respins criticile lui Bezos, susţinând că preţul petrolului a scăzut cu aproximativ 15 dolari pe baril în ultima lună, în timp ce preţurile la pompă „abia” au scăzut.

„Dar cred că nu este surprinzător faptul că tu crezi că faptul că firmele de petrol şi gaze care se folosesc de puterea pieţei pentru a obţine profituri record pe seama poporului american este modul în care ar trebui să funcţioneze economia noastră”, a scris ea pe Twitter.

Bezos s-a mai confruntat în trecut cu administraţia lui Biden. În mai, el l-a acuzat pe Biden că a indus publicul în eroare şi a dat vina pe administraţia sa pentru o creştere a inflaţiei.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Otilia continuă războiul cu fostul impresar! Riscă să nu mai poată folosi numele „Bilionera”

Urmatoarea stire

PRO TV a semnat cu cea mai controversată blondă din showbiz

Stiri pe aceeasi tema