Jandarmul care pedalează spre top. Dragoș Dedu: „Particip la curse doar în afara programului” FOTO

Pentru George Dragoș Dedu (41 de ani), jandarm în cadrul IJJ Dâmbovița, ciclismul este ca al doilea job. Se antrenează pe orice vreme pentru a fi în top. Ultima sa ispravă a avut loc la competiția Marvin 2K22.

George Dragoș Dedu, jandarmul împătimit de ciclism. FOTO Facebook

La competiția Marvin 2K22, după o perioadă constantă de pregătire, maiorul George Dragoș Dedu s-a clasat pe locul al III-lea la categoria Master 2 masculin (40 – 49 de ani). Fiind unul dintre concursurile interne consacrate de ciclism, a atras la start peste 1.300 cicliști din toată țara, de nivel elite și amatori, care au optat pentru traseele de 18 km, 31 km sau 51 km, în funcție de nivelul de pregătire.

„Încerc să mă bucur de fiecare cursă la care particip. Sunt foarte mulțumit de parcursul pe cățărări si alte zone de angajament fizic. Mă antrenez în puținul timp liber pe care îl am sau în weekenduri”, spune jandarmul.

Maiorul George Dragoș Dedu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Mircea cel Bătrân” Dâmbovița din anul 2004.

„De pedalat am pedalat de mic, dar intensiv pedalez de vreo trei, patru ani. Este o pasiune mare pentru mine și mă antrenez cât pot eu de mult. De regulă ies la antrenament de vreo patru ori pe săptămână, dar sunt unele săptămâni când acopăr cinci zile cu efortul. Cea mai aglomerată perioadă pentru mine a fost anul trecut, când am reușit să parcurg o distanță de peste 18.000 de kilometri însumați, doar în țară. Aș fi mers și în străinătate, dar nu îmi permite timpul“, regretă el.

Dragoș este un abonat la primele locuri în mai toate concursurile la care participă.

„Am luat mai multe locuri I la competițiile din țară, la cursele care mi-au permis să plec dimineața și să ajung în prima parte a zilei, pentru că am un program încărcat la locul de muncă. Ar fi fost multe curse în țară. În total sunt vreo 40 de competiții, dar eu am putut ajunge doar la 18 dintre ele”, adaugă jandarmul.

Bărbatul a participat și la „L’ étape Romania by Tour de France”, de anul trecut, unde a obținut locul 23 Master 2, locul 86 la general, din peste 1300 de cicliști care au luat startul.

A mai jucat și fotbal, dar în diviziile inferioare. În rest, Dragoș preferă să alerge, să tragă de fiare sau să se recreeze alături de familie.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ucraina, planuri pentru 2023: caută o formulă de pace dar luptă și pentru tragerea la răspundere a Rusiei

Urmatoarea stire

A fost găsită fata de 14 ani răpită noaptea din casă de patru bărbați mascați

Stiri pe aceeasi tema