ISU Alba anunță că pompierii și salvatorii din subordine vor fi la datorie, de Floriile Ortodoxe și Paștele Catolic – 2023


În acest sfârșit de săptămână, credincioșii catolici vor sărbători Paștele Catolic, iar cei ortodocși Duminica Floriilor, prilej cu care, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba vor monitoriza permanent, dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

Pompierii militari sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești.

Premergător acestui weekend, inspectorii de prevenire au efectuat controale tematice, la lăcașurile de cult din județul Alba, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși.

Personalul Inspecției de Prevenire a avut în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase.

Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesar respectarea unor reguli.

  • Accesul credincioșilor în incinta lăcașurilor de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării producerii de accidente;
  • Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase cu public numeros, se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale serviciilor profesioniste sau voluntare pentru situații de urgență la un eventual incendiu;
  • Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.
  • În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse; nu le lăsați la îndemâna copiilor.
  • Este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Ne dorim să vă bucurați de aceste sărbători, fără evenimente neplăcute ce vă pot pune viața în pericol.

Personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Alba urează credincioșilor catolici Paște Fericit, iar credincioșilor ortodocși, care își vor sărbători ziua numelui sănătate, bucurie, zâmbete și înțelepciune.

Ultimele știri din Alba Iulia

Citeste continuarea pe www.albaiuliainfo.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema