Iranul denunță sprijinul SUA pentru „răzvrătiţi”

FOTO – Hepta
  • Sprijinul Statelor Unite pentru „răzvrătiţi” este contrar poziției diplomatice a Washingtonului față de Iran, potrivit ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian.
  • Noi manifestații au avut loc în Iran pentru a protesta față de moartea unei tinere arestate de poliție, în pofida unei campanii de represiune care s-a soldat cu cel puțin 41 de morți.
  • În Iran, femeile trebuie să își acopere părul și corpul până sub genunchi și nu trebuie să poarte pantaloni strâmți sau blugi cu găuri în ei.

Sprijinul Statelor Unite pentru „răzvrătiţi” este contrar poziției diplomatice a Washingtonului față de Iran, a afirmat duminică ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian, potrivit agenției semioficiale ISNA, scrie Reuters.

Protestele pașnice sunt dreptul fiecărei națiuni. Însă, implicarea SUA în afacerile interne ale Iranului și sprijinul acordat «răzvrătiţilor» în implementarea proiectului lor de destabilizare sunt în contradicție clară cu mesajele diplomatice ale Washingtonului către Iran referitoare la necesitatea unui acord nuclear și asigurarea stabilității în regiune” , a spus Amirabdollahian.

Noi manifestații au avut loc în Iran pentru a protesta față de moartea unei tinere arestate de poliție, în pofida unei campanii de represiune care s-a soldat cu cel puțin 41 de morți și sute de arestări în opt zile.

Autoritățile neagă orice implicare în moartea lui Mahsa Amini, pe 16 septembrie, la trei zile după ce fusese arestată pentru că nu a respectat codul vestimentar al Republicii Islamice.

În Iran, femeile trebuie să își acopere părul și corpul până sub genunchi și nu trebuie să poarte pantaloni strâmți sau blugi cu găuri în ei.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

VIDEO Faza zilei: Bătaie violentă între doi piloți la o cursă NASCAR: „Am început să lovesc ca Mike Tyson”

Urmatoarea stire

Zelenski: Nu știu ce s-a întâmplat cu Israelul. Sunt în stare de șoc, nu înțeleg de ce nu ne-a putut oferi apărare antiaeriană”

Stiri pe aceeasi tema