Iran: Două femei au fost arestate după ce un bărbat le-a turnat iaurt pe păr pentru că aveau capetele descoperite (VIDEO)Un bărbat din Iran le-a turnat iaurt în păr unor femei pentru că aveau capetele descoperite. Individul a fost arestat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și femeile, pentru că nu purtau hijab, informează BBC.

Iran: Două femei, și atacate, și arestate pentru că nu purtau hijab

Totul s-a întâmplat într-un magazin. Individul le-a abordat pe cele două, le-a certat și, probabil pentru că a văzut că nu se lasă înduplecate, a luat de pe un raft ceea ce pare a fi o găleată cu iaurt și le-a aruncat-o în cap.

Momentul în care bărbatul le ceartă pe femei și atacul propriu-zis au fost surprinse de o cameră de supraveghere. Imaginile au devenit virale în online.

Autoritățile au anunțat apoi că femeile au fost arestate pentru că și-au descoperit capetele, lucru ilegal în Iran. Iar individul a fost arestat pentru tulburarea ordinii publice.

Totul se produce în contextul a luni întregi de proteste declanșate după ce Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani, a fost omorătâ în bătaie de forțele de ordine tocmai pentru că nu purta hijabul corect. De atunci, femei și bărbați deopotrivă au ieșit în stradă în zeci de proteste împotriva unui regim opresiv și cerând libertate și ca hijabul să nu mai fie obligatoriu.

Sâmbătă, președintele Ebrahim Raisi a reiterat că femeile ar trebui să poarte hijab ca o „necesitate religioasă”.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Petra Kvitova se impune în finala de la Miami Open, învingând-o pe Elena Rîbakina – Video

Urmatoarea stire

Un miliardar chinez scoate la licitație sperma și ovulele unor donatori nevaccinați

Stiri pe aceeasi tema