Ion Tucă, despre Domeniul Regal Peleș: „Sunt construcții din lemn și e o zonă cu foarte multă umiditate”Ion Tucă, director al Administrației Proprietăților Regale din România și director executiv Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș și prof. univ. Dr. Florin Stănică, membru fondator Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, au fost invitații lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Castelul Peleș a fost închis multă vreme, scopul fiind restaurarea acestuia. Se vorbea că Ceaușescu nu mergea acolo pentru că era vorba de o ciupercă care invadase structura Castelului. „Din ceea ce am mai citit, Ceaușescu se proteja când existau probleme care l-ar fi putut afecta. În niciun caz nu ar trebui să aibă un efect o ciupercă care atacă lemnul”, a declarat Florin Stănică.

De asemenea, Ion Tucă a intervenit și a declarat că: „În general, construcțiile sunt din lemn. Există probleme pentru că este o zonă cu foarte multă umiditate. Sunt multe izvoare. Se împlinesc 150 de ani de când s-a început lucrul la Castel. Fundația a fost pregătită în acea perioadă.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

“26 de ţări depind 50% de Rusia şi Ucraina”

Urmatoarea stire

„O sperietură”! Oficialul NATO a vrut să lămurească toate speculațiile din ultima vreme

Stiri pe aceeasi tema