Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor: “Să înfruntăm riscurile și provocările pe care le întâmpinăm în aceste vremuri tulburi”Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Eroilor, în care subliniază faptul că întreaga lume, inclusiv România, trebuie să înfrunte „riscurile și provocările pe care le întâmpinăm în aceste vremuri tulburi”.

„Avem datoria morală să cinstim memoria eroilor noștri și să-i onorăm cu înaltă prețuire pe cei care și-au dat viața pentru ca noi să avem astăzi un stat de drept, liber și democratic, membru al familiei europene și euroatlantice.

Ziua Eroilor ne oferă, totodată, prilejul pentru a reflecta la responsabilitatea pe care noi, cei de astăzi, o avem față de generațiile viitoare.

Este rândul nostru să înfruntăm, cu demnitate și curaj, riscurile și provocările pe care le întâmpinăm în aceste vremuri tulburi, pentru a asigura respectarea drepturilor și a libertăților fundamentale, pentru atingerea înaltelor idealuri naționale, dar și pentru a continua să clădim România europeană, modernă și democratică în pace, într-o lume liberă”, precizează mesajul transmis de șeful statului român.

Președintele Iohannis a prezentat acest mesaj cu prilejul manifestărilor de la Sibiu, dedicate Zilei Eroilor. În paralel, premierul Ciucă participă la festivitățile dedicate Zilei Eroilor la București.

Mesaj de Ziua Eroilor, inclusiv pentru militarii căzuți în misiuni internaționale

”Este o zi cu o puternică semnificație istorică și religioasă deopotrivă pentru poporul român. Tradiția de peste un secol a manifestărilor comemorative dedicate eroilor neamului în chiar ziua sfântă a Înălțării Domnului, o zi-simbol a speranței creștine, ne dă certitudinea că jertfele celor care au luptat pentru țară vor rămâne mereu în memoria colectivă, întărindu-ne încrederea că exemplul lor va motiva multe alte generații să creadă în viitor. Eroii pe care îi omagiem astăzi, cunoscuți sau nu, trăiesc prin România pe care ne-au lăsat-o. Avem datoria să menținem țara pe drumul ales prin voința cetățenilor: drumul democrației, al respectului față de lege, față de libertățile și drepturile fundamentale. Îi omagiem astăzi și pe eroii căzuți la datorie în misiuni desfășurate sub auspiciile organizațiilor internaționale sau ca parte a angajamentelor României alături de state aliate și partenere, în apărarea păcii și a democrației în lume. Respectul pentru toți acești eroi este măsura respectului față de însăși România și față de viitorul nostru”, precizează mesajul transmis de premierul Nicolae Ciucă.

În România, Ziua Înălțării Domnului reprezintă și Ziua Eroilor.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

O simfonie a naturii în fiecare

Avem o veste minunată pentru toți iubitori de natură și pasionați de design interior! În cele ce urmează,…