Iohannis, la un an de război: Vom continua să ajutăm Ucraina atât timp cât va fi nevoie


Preşedintele a transmis un mesaj la un an de la începerea războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei în care afirmă că România va continua să sprijine Ucraina şi poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie.

Președintele a subliniat că România va continua să ajute Ucraina FOTO Administrația Prezidențială

„În dimineața zilei de 24 februarie 2022, acum exact un an, am văzut cum prezentul și viitorul nostru se pot schimba într-o clipă. O națiune independentă, un stat vecin nouă – Ucraina – a fost atacat cu cruzime, fără nicio justificare, de către Rusia. Oameni nevinovați și-au pierdut viața, i-au pierdut pe cei dragi, și-au pierdut casele, le-au fost distruse școlile și spitalele și au fost nevoiți să fugă din calea războiului pentru a se salva pe ei și viața copiilor lor”, a transmis șeful statului.

Klaus Iohannis a mai arăătat că, „în tot acest timp însă, poporul ucrainean a impresionat o lume întreagă prin curajul, forța și hotărârea arătate în apărarea țării și a libertății, respingând agresiunea forțelor inamice ruse. Apărându-și țara și libertatea, poporul ucrainean protejează valorile și libertatea noastră, protejează securitatea noastră, a românilor și a întregii Europe”

 „Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră. Încă din prima zi, România a fost alături de poporul ucrainean, iar românii au arătat întregii lumi ce înseamnă să oferi sprijin și să îți deschizi ușa casei pentru femeile și copiii care și-au pierdut căminul, să îi ajuți cu inima deschisă pe toți cei care fug din cauza ororilor războiului”, a mai spus președintele, arătând că „ne-am mobilizat cu toții, cetățeni și autorități, să răspundem rapid și să sprijinim Ucraina în marea sa provocare”, mulțumind cetățennilor români. 

Adresându-se românilor, președintele a mai arătat că țara noastră a demonstrat că este un parteener de bază. „Ați demonstrat că românii sunt vecini și parteneri pe care te poți baza. Vom continua să ajutăm Ucraina și poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie. Este angajamentul ferm al României. Războiul ne-a mai învățat o lecție, cea a solidarității și unității. Împreună am arătat că suntem puternici și ne opunem agresiunii ruse. Această bătălie trebuie să fie câștigată de Ucraina, iar Rusia trebuie să răspundă pentru crimele comise și pentru viețile distruse”, a mai transmis șeful statului român. 

„Dragi ucraineni, nu sunteți singuri! Aveți în România un prieten de nădejde, care vă sprijină în această luptă nedreaptă! Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să contribuim la victorie și la construirea unui viitor mai bun, în pace! România este și va fi alături de Ucraina”, a conchis președintele României. 

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Giurgiu. Primarul comunei Vedea, trimis în judecată. Este bănuit că a redus cu două zile tabăra elevilor din localitate (plătită din fonduri europene), după care s-a cazat cu prietenii săi și cu directoarea școlii în pensiunea respectivă, fără să mai plătească.

Urmatoarea stire

Azi e Dragobetele! TOP 25 cele mai interesante cupluri din sportul românesc

Stiri pe aceeasi tema