Iohannis, în fața Grupului de luptă: “Împreună suntem mai puternici!”Grupul de Luptă de la Cincu constituie nucleul acestei construcţii aliate, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”.

„Împreună cu aliaţii vom întări pe mai departe structurile NATO de pe teritoriul României, în special acest grup de luptă”, a arătat şeful statului.

El a adăugat că România va susţine Ucraina „atâta timp cât este nevoie”.

”Găzduirea hub-ului pentru instruirea piloţilor de avioane F-16, inclusiv ucraineni, reprezintă un exemplu clar al acestui angajament”, a spus preşedintele.

Şeful statului l-a primit la Cincu pe prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel, ocazie cu care s-a adresat militarilor care fac parte din Grupul de luptă NATO din România.

„Dumneavoastră ştiţi mai bine decât oricine că împreună suntem mai puternici! Prin activitatea pe care o desfăşuraţi, alături de militarii români, sunt convins că veţi creşte nivelul de interoperabilitate şi, astfel, eficienţa acţiunii noastre comune. Vă doresc succes în misiunile pe care le veţi desfăşura în România! Domnule Prim-ministru Bettel, dragă Xavier, vă mulţumesc încă o dată!”, a mai spus preşedintele în discurs.

Din delegaţia luxemburgheză face parte şi viceprim-ministrul şi ministrul Apărării, Francois Bausch.

Grupul de Luptă este format din aproximativ 1000 de militari francezi, olandezi, belgieni şi luxemburghezi. Naţiunea-cadru este Franţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema