Ioan Mang pleacă de la conducerea PSD. Organizația e lăsată temporar pe mână liderului regionalDeputatul Ioan Mang a renunțat la funcția de lider al PSD Bihor, luni, la București, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național. „Referitor la organizația PSD Bihor, în urma discuțiilor avute aseara, a fost aprobată decizia ca funcția de președinte interimar să fie ocupată de colegul nostru Radu Moldovan, vicepreședinte PSD, coordonatorul zonei Nord-Vest și președintele PSD Bistrița-Năsăud.
De asemenea a fost dizolvat Biroul Permanent Județean, urmând ca în Biroul Permanent Județean să fie cooptați la început parlamentarii și primarii PSD Bihor!
Îmi exprim speranța că toată echipa va lucra unită pentru a obține cele mai bune rezultate la toate alegerile din 2024!”, a postat Mang pe pagina proprie de socializare.
În fond, la București s-au concretizat rezultatele discuțiilor avute în Bihor, cu primarii și liderii locali, cu ocazia vizitei liderului național Marcel Ciolacu, în Bihor, în urmă cu două săptămâni.

Un trend în PSD

Durata interimatului asigurat de coordonatorul regional nu se cunoaște, depinzând mai ales de negocierile pentru rotativa guvernamentală. În plus, această perioadă a fost stabilită în partid pentru a tranșa situațiile din teritoriu, în funcție de rezultatele din alegeri. Din cele 40 de organizații județene PSD, jumătate au câștigat în alegerrduti și jumătate au pierdut. În cadrul celor câștigătoare, cum e de așteptat, liderii au fost reconfrimați și și-au definitivat echipele. În cazul celor care au pierdut, a fost o decizie a Centrului prin care au fost restricționate alegeri interne în organizații, pentru a permite membrilor să genereze echipe de candidați mai pe gustul publicului, ne-a explicat Adrian Madar, consilier local, activ membru în echipa care crede în alternativa la Ioan Mang. În opinia sa, numirea unui lider interimar din afara partidului are sens pentru că păstrează la masa discuțiilor exponenții tuturor curentelor din partid.
Când anume vor fi alegerile care să reașeze partidul? Madar estimează că momentul optim ar fi fost mai, dar din cauza rotativei, ar putea fi amânat spre finalul trimestrului 2 începutul trimestrului 3, adică undeva în iunie, iulie.
„Dl. Moldovan e responsabil de zonă, desemnarea sa e aproape obligatorie. Nu e un secret că în ultima perioadă ne-am poziționat față de conducerea partidului, fără ca asta să fie un atac la persoană. Există în interiorul organziatiei oprinii diferite despre cine să duc mai departe steagul, iar varianta numirii d-lui Moldovan asigură echilibru, e o decizie politică echilibru pentru a pătrat toate părțile la masă”, consideră Madar, la rândul lui propus, ca lider PSD de o parte dintre primarii partidului.

Citeste continuarea pe www.bihon.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Posesorii de carduri care oferă acces online la date personale, tot mai vizați de atacuri cibernetice

Urmatoarea stire

Cod galben de vânt pentru două județe din vestul țării

Stiri pe aceeasi tema