Întrucât Franța fierbe, Regele Charles și-a anulat vizita de stat la Palatul Elysee


Palatul Elysee a anunțat că prima vizită oficială pe care trebuia s-o întreprindă Regele Charles al III-lea al Marii Britanii în Franța a fost anulată, din cauza conflictelor extinse între protestatari și forțele de ordine, în Franța.

Franța fierbe, iar președintele Macron pierde teren, din cauza propunerii legislative de a mări vârsta de pensionare, de la 62 la 64 de ani. Cetățenii sunt indignați de aceste decizii, iar în Franța mocnește nemulțumirea publică, în ultimele zile.

Charles-Henri Gallois a dezvăluit Express că Emmanuel Macron ”a pierdut controlul în Franța”. Mai mult, el a pierdut și o importantă vizită de stat, aceea a Regelui Charles.

Președintele Franței a fost extrem de criticat după ce a pierdut această întrevedere. Regele britanic și-a anulat vizita, din cauza protestelor violente care se înregistrează de zile bune în Franța. Liderul grupării ”Frexit”, care militează desigur pentru ieșirea Franței din Uniunea Europeană, similară mișcării Brexit, Charles-Henri Gallois a declarat pentru Express.co.uk că anularea vizitei de stat a monarhului britanic este un semn evident că liderul francez nu mai deține controlul asupra tulburărilor din țara sa. El a spus: “Este un semn îngrozitor pentru Macron. Denotă că nu mai deține controlul asupra țării sale. Nu mai poate pretinde că este o afacere, ca de obicei”.

Dr. Helena Ivanov a completat, avertizând că liderul de la Palatul Elysee nu mai are o imagine bună acum nici la nivel național, nici la nivel internațional.

Ea a spus: „Franța se află într-o situație foarte complicată. Este destul de rezonabil ca vizita să fie amânată – altfel ar fi fost umbrită de proteste. Macron se află acum într-o situație incredibil de dificilă. Aceste proteste au escaladat deja masiv și rămân întrebări spinoase despre ce se întâmplă în continuare și dacă Macron poate controla aceste proteste. Evident, toate acestea nu aduc nimic bun pentru Franța, nici pe plan local, nici pe plan internațional.”, a subliniat Dr. Helena Ivanov, potrivit sursei citate.

Într-un comunicat oficial al Palatului Elysee, se arată că decizia a fost luată de ambele cabinete, atât cel englez, cât și cel francez, iar vizita va fi reprogramată. 

Foto: Getty

Citeste continuarea pe okmagazine.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

«Știam că am murit. Eram separat de trupul meu»

Urmatoarea stire

România are o poziție de pornire mai bună decât alte țări din regiune

Stiri pe aceeasi tema