Intervenţie pe Marea Neagră pentru salvarea a zeci de migranţi afro-asiatici, aflaţi într-o ambarcaţiune. Printre ei erau și minori


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat vineri pe Marea Neagră, în dreptul localităţii Vama Veche, o ambarcaţiune supraaglomerată, la bordul căreia se aflau peste 40 de persoane de origine afro-asiatică.

Migranți FOTO Poliția de Frontieră

În jurul orei 6.30, nava maritimă de supraveghere, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcaţiune la o distanţă de aproximativ 22 mile marine est de Vama Veche.

Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripţionat şi fără pavilion arborat, la bordul căruia a fost observat un număr mare de persoane.

“După interceptarea ambarcaţiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acţiune de salvare a vieţii omeneşti pe mare, sub coordonarea MRCC Constanţa din cadrul Autorităţii Navale Române, având în vedere starea precară a ambarcaţiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei şi minori, neechipată cu mijloace de comunicaţii, respectiv salvare colective şi individuale şi exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord”, se arată în comunicat.

Ambarcaţiunea este condusă în Portul Constanţa, persoanele de la bord urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

„Existând indicii temeinice cu privire la faptul că, persoane de origine afro-asiatică intenţionau să ajungă ilegal în România, cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, a mai informat Garda de Coastă.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare

Urmatoarea stire

Ce note a luat la examenul de Bacalaureat David Popovici. Campionul înotului a promovat “examenul maturității”

Stiri pe aceeasi tema